La passera de Manlleu, cada vegada més a prop

L'ACA autoritza la construcció, però incorpora canvis en les mesures del projecte inicial

04 d'abril del 2018
El riu i el passeig del Ter, vist des de la Devesa.
El riu i el passeig del Ter, vist des de la Devesa. | Adrià Costa
La construcció de la passera que ha de connectar l'Embarcador amb la Devesa de Manlleu cada vegada és més a prop. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha autoritzat a l'Ajuntament de Manlleu la seva construcció, amb la condició de canviar els criteris tècnics de l'amplada màxima. Tal com ha explicat l'ACA a Osona.com, un pas inundable ha de tenir una amplada màxima de 4 metres, d'acord amb els criteris de l'agència. Per tant, la passera haurà de fer menys de 4 metres d'amplada i s'haurà d'eliminar el nivell inferior que quedava més a prop de l'aigua.

La resta d'aspectes es mantenen. Tindrà una llargada de 73 metres, serà reixada i metàl·lica, i la base serà de peus de formigó armat. Aquest projecte sorgeix del procés de participació ciutadana del passeig del Ter, que demanava connectar les dues bandes del Ter. Tot i això, el projecte també havia de ser una alternativa de pas per als veïns de Vista Alegre, abans que comencessin les obres del pont de Can Molas. Una passera rodada era la seva principal reivindicació.

Finalment, però, han començat abans les obres del pont de Can Molas que les de la passera. A més, és un pas pensat per la circulació de vianants i bicicletes i que no contempla el pas de vehicles; només en casos excepcionals, com ambulàncies o camionetes de la brigada.
 

Així era el projecte inicial de la passera Foto: Aj. de Manlleu

Arxivat a