«Muchos hijos, un mono y un castillo» obre la temporada del Cineclub Vic

El cicle està marcat per les col·laboracions amb diversos festivals i col·lectius

Redacció
03 d'abril del 2018
Actualitzat a les 17:57h

Cineclub Vic comença aquest dimarts, 3 d'abril, un nou cicle de cinema amb la projecció del documental de Gustavo Salmerón Muchos hijos, un mono y un castillo. Aquest un dels grans fenòmens del cinema espanyol de la temporada i guanyador del Goya a millor documental. Aquests són els tres desitjos que, des de nena, Julita Salmerón havia volgut, i tots tres es fan realitat. Però, quan la crisis econòmica la va obligar a desprendre's del castell, el principal problema va ser decidir què era prescindible i portar-ho a una nau industrial.

D'altra banda, com a novetat, el Cineclub col·labora per primera vegada amb el Festival Americana de Barcelona, un certamen especialitzat en cinema independent nord-americà i amb un estil i tarannà molt semblant al de l'entitat vigatana. Conjuntament han programat les pel·lícules Gook, Don't Think Twice i Life, Animated. De més a prop són l'Scooter Club de Santa Eugènia amb qui es programarà Quadrophenia per celebrar el seu desè aniversari. La sessió de Cineclub Xic Llegint cinema, programada al voltant de Sant Jordi, formarà part del Festival Flic de Vic. Festival de Literatures i arts infantil i juvenil.

Més enllà de les novetats, hi ha col·laboracions amb la UVic-UCC (Més possibilitats d'èxit), el Festival Nits de cinema oriental (Mountain Cry), la Vic Bang Jazz Cava (Cotton Club), El Consell local de cooperació i VicJove (Jericó, el infinito vuelo de los días), La mostra de cinema àrab i mediterrani de Catalunya (3000 nits), el D'A Film Festival (A Ciambra), el Casino de Vic (El sopar, de Pere Portabella) i el Festival BBVA de muntanya de Torelló (Dessine-moi un Chamois).

El resultat d'aquesta col·laboració amb el teixit associatiu de la comarca és una programació molt diversa i heterogènia, amb pel·lícules que encara no s'han estrenat en sales comercials. Per tant, suposa una oportunitat gairebé única de veure-les en pantalla gran a la comarca d'Osona.
 

Consulta tota la programació

 

Gustavo Salmerón i la seva mare Julita Foto: Imatge promocional del film

Arxivat a