Sant Julià de Vilatorta celebra unes Caramelles reivindicatives i de record a Santi Riera

L'entitat canvia la ruta habitual per recordar el seu antic director i sumar-se a la cantata per la llibertat del CDR local

Els llaços grocs i negres van ser els protagonistes de les Caramelles d'enguany
Els llaços grocs i negres van ser els protagonistes de les Caramelles d'enguany | Joan Parera
Redacció
03 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:00h
Sant Julià de Vilatorta va viure aquest diumenge unes Caramelles diferents. Com cada matí de Pasqua Florida, els caramellaires del Roser van sortir al carrer, afilerats a banda i banda, abillats amb la capa, barret de copa i bordó, i van recórrer pausadament els carrers del nucli antic del poble mentre cantaven.

Els membres de la confraria, a més d'anar amb la tradicional indumentària, portaven el llaç groc en record al músic i pedagog Santi Riera, traspassat a principis d'aquest mes de març. Riera va ser professor a l'Escola de Municipal de Vic i al Conservatori Municipal de Música de Manresa, director pedagògic i caramellaire.
 

La lectura del manifest a la plaça Catalunya amb el CDR Foto: Joan Parera


Els caramellaires van passar per davant de casa seva, canviant la ruta habitual, per cantar corrandes dedicades el que va ser durant 10 anys director de l'associació. De fet van entonar Pujarem dalt dels cims, una peça composta pel mateix Riera. A més d'aquesta, també van entonar durant tota la ruta els Goigs del Roser, Quatre-cents anys, Som caramellaires, Gentil Adriana, Rosa Vera, Som Vilatortins, i Adéu-Siau.

Cantata amb el CDR

D'altra banda, enguany també van cantar amb el CDR de Sant Julià de Vilatorta. Com cada diumenge, els Músics per la llibertat s'apleguen a la plaça Catalunya i entonen unes quantes peces per demanar l'alliberament dels presos polítics. Van entonar Els Segadors i van llegir conjuntament el manifest. Les Caramelles segueixen al proper 8 d'abril amb l'Aplec Caramellaire.
 

Recull de galeries de les Caramelles del Roser