El Museu del Ter acull una exposició sobre el riu Ebre i els peixos en perill

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis de la UVic-UCC porta la direcció científica del projecte europeu LIFE Migratoebre, en el marc del qual s’ha produït la mostra

Durant una de les visites guiades pel Museu del Ter
Durant una de les visites guiades pel Museu del Ter | Twitter @cerm_uvic
Redacció
18 de març del 2018
El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), acull al Museu del Ter de Manlleu una exposició sobre l’evolució històrica i ecològica del tram final del riu Ebre. La mostra s’ha produït en el marc del projecte europeu LIFE+ Nature Migratoebre, del qual el CERM assumeix la direcció científica. Es pot visitar fins al 27 de maig a la segona planta del museu.

El projecte LIFE Migratoebre treballa per recuperar espècies de peixos migradors amenaçades, especialment l’esturió europeu, l’anguila, la saboga i la llamprea, i millorar la gestió al tram final del riu Ebre, de FIix fins a la desembocadura al Delta. També pretén implicar la població local creant una xarxa de gestors del territori, i vol ser un exemple de bones pràctiques que es puguin aplicar posteriorment a d’altres trams finals de rius europeus. El projecte, de quatre anys, va arrencar l’any 2014 i ja arriba a la seva recta final. 

L’exposició ja ha voltat pels municipis de les Terres de l’Ebre els anys 2016 i 2017, on l’han visitat més de 7.500 persones. Consta de 31 plafons expositius de lona i fusta, 12 panells tòtem per separar trams del riu i maquetes de mida natural dels principals peixos objecte d’estudi. Durant la seva estada al CERM ofereix visites guiades per a les escoles que ho sol·licitin.

El projecte LIFE Migratoebre el coordina i lidera l’IDECE, amb seu a Tortosa, i té com a beneficiaris, a més del CERM, la Fundació Catalunya-La Pedrera, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat i l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA).
Arxivat a