Segueix la qualitat de l’aire en temps real d’Osona

La pàgina principal de gencat acull un mapa amb la situació de contaminació atmosfèrica en cada estació

per Redacció , 18 de març de 2018 a les 14:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La pàgina d’inici del web gencat.cat ofereix des d’ara informació sobre la qualitat de l’aire a temps real mesurada a través de les més de 120 estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA). De manera similar a com s’ofereix la informació del temps, un mapa indica els valors corresponents a les diferents zones del territori. A Osona, hi ha tres estacions: a Vic, Manlleu i Tona.

Cada punt representat indica la qualitat de l’aire en una estació en la darrera hora, en funció de tres dels contaminants mesurats: l’ozó troposfèric (O3), el diòxid de nitrogen (NO2) i les partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10). La qualitat d’un punt en concret es determina amb el pitjor valor rebut pels diferents contaminants que es mesuren a l’estació, i queda indicat segons aquest codi: Verd-qualitat bona, Groc-qualitat regular, i Vermell-qualitat pobra.


Aquest mapa està basat en el component GECO+ Visor de mapes al que se li ha aplicat una forma de presentació específica. El fitxer que l’alimenta es construeix amb dades que es reben automàticament cada hora. Per tant està permanentment actualitzat.
 

A Osona, hi ha estacions a Vic, Manlleu i Tona Foto: Gencat

 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació