El Cicle de Duets de Jazz de Centelles se'n surt tot i el canvi de format

Enguany s'han concentrat totes les activitats en un cap de setmana i la tria de músics ha estat molt diferent

El concert de diumenge va ser un dels més impactants
El concert de diumenge va ser un dels més impactants | Toni Carrasco
Toni Carrasco
12 de març del 2018
Actualitzat a les 10:13h
La sisena edició el Cicle de Duets de Jazz i Músiques Improvisades de Centelles va arriscar fort aquest darrer cap de setmana. Ho va fer en dos sentits: concentrant totes les activitats del festival en un cap de setmana (l’edició anterior es feia durant tots els caps de setmana de març); i en la tria dels músics, on s'han potenciat artistes desconeguts pel gran públic i sobretot més del camp de la improvisació que no pas del jazz més pur o clàssic.

Tot i això, el Cicle Duets de Jazz de Centelles se n’ha sortit. El resultat final d'enguany, pel que fa al nombre d'entrades venudes, no ha estat ni superior ni inferior a edicions passades. Entre les quatre actuacions i la projecció del documental del passat dijous, se n’han venut unes dues-centes.
 

El concert de dissabte a la nit. Foto: Toni Carrasco

La sessió més fluixa, amb vint assistents, fou la del divendres amb el duo format per Magalí Sare a la veu, flauta travessera i percussió i Manel Fortià al contrabaix. I la més concorreguda fou, curiosament, la de dissabte a la nit, i no el plat fort del diumenge tarda, amb el saxo i clarinet de Gabriel Amargant i la guitarra elèctrica i espanyola del virtuós músic italià Bartolomeo Barenghi. En aquesta ocasió es va omplir l'escenari del Casal, on es portava a terme l'actuació,  amb unes seixanta persones.

No obstant el plat fort, únic, impactant, diferent, difícil però més rítmic que qualsevol altra va ser el concert de diumenge amb el Vrak Trio i l'inclassificable guitarrista francès Noël Akchoté. Una actuació que va poder o no agradar al públic present, però que no va deixar indiferent a ningú, segur.
 

Concert de diumenge al migdia al passeig. Foto: Toni Carrasco

Arxivat a