Mor el músic i pedagog Santi Riera als 82 anys

Durant 10 anys va ser el president de les Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta

Santi Riera dirigint els caramellaires del Roser
Santi Riera dirigint els caramellaires del Roser | Adrià Costa
12 de març del 2018
El músic i caramellaire Santi Riera i Subirachs va morir aquest dissabte, 11 de març, als 82 anys. Riera, veí de Sant Julià de Vilatorta, va ser professor de llenguatge musical a l'Escola Municipal de Vic i al Conservatori Municipal de Música de Manresa (1968 i 2003).

També va ser director pedagògic (1992-2002) a l'Escola de Pedagogia Musical, encapçalada pel director de l'Escolania de Montserrat, el pare Irineu Segarra. A més, va ser autor de més de 15 volums de llibres sobre pedagogia musical, tant en teoria i investigació com en materials pràctics per utilitzar a les escoles i conservatoris.

Passió per les Caramelles del Roser

Riera va destacar per recuperar peces del patrimoni català i, sobretot, per formar part de les Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta. A més de director i president de l'entitat (2005-2015), va compondre més d'una desena de peces per aquest tradicional cor.
 

Santi Riera recollint la creu de Sant Jordi de mans del president Puigdemont. Foto: Jordi Bedmar/Generalitat


De fet, va recollir de les mans de Carles Puigdemont (2016), la Creu de Sant Jordi que es va atorgar a les Caramelles del Roser. Llavors Santi Riera explicava a Osona.com: "la satisfacció és intensa perquè la compartim amb tot el poble. A Sant Julià, les Caramelles del Roser han estat sempre una festa, ens la sentim tan espontània com l'aigua de les Set fonts".

El passat 2014 va rebre la insígnia d'or de Sant Julià de Vilatorta; la màxima distinció que atorga l'Ajuntament, en aquest cas com a reconeixement per la seva especial dedicació al món de la música. L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, en un ple extraordinari aquest diumenge, va decretar dos dies de dol. L’enterrament és aquest dimarts, 13 de març, a les 10 del matí a l'església Parroquial de Sant Julià. Amb aquesta llarga trajectòria, les mostres de condol han arribat de tot arreu. 
 

Santi Riera, rebent la insígnia d'or de les mans de Joan Carles Rodríguez Foto: Adrià Costa