La UVic és la cinquena universitat catalana més respectuosa amb el medi ambient

Ocupa la 17a posició en el total de les 28 universitats de l’Estat espanyol

Redacció
04 de març del 2018
La UVic és el cinquè centre universitari català més respectuós amb el medi ambient. Així ho certifica el rànquing mundial UI Greenmetric Ranking. Aquesta classificació analitza el compromís de les universitats amb el desenvolupament d’una infraestructura i un entorn sostenibles. D’acord amb aquest llistat, el 2017 la UVic va ocupar la dissetena posició d’entre el total de 28 universitats analitzades a tot l’Estat espanyol. A nivell internacional, la UVic es troba a la posició 236 d’un rànquing que ha analitzat 619 universitats de 75 països. 

El 2016, la UVic ocupava la quarta posició catalana, la catorzena espanyola i el lloc 191 en la classificació internacional, i el 2015 se situava al tercer lloc català, el 13è espanyol i el 209 internacional. El rànquing, però, ha anat incrementant el nombre de centres que sol·liciten prendre-hi part, i ha crescut de 407 universitats el 2015, a 487 el 2016 i a 619 aquesta darrera edició. Pel que fa a universitats espanyoles, s’ha passat de 22 a 28 participants en el mateix període.

Sis indicadors

L’estudi que determina aquestes posicions es mesura a partir de sis indicadors: la infraestructura, l’energia i el canvi climàtic, els residus, l’aigua, el transport i l’educació. També es té en compte la dimensió de la petjada energètica de cadascun dels centres. A partir de l’anàlisi d’aquests elements cada universitat obté una puntuació que, en el cas de la UVic ha estat de 4.779 punts, una xifra molt propera als 4.885 obtinguts l’any 2016.

La UVic destaca en la gestió de residus, la despesa energètica i la millora en transport, aigua i ubicació i infraestructura. Per contra, en l’indicador d’educació perd puntuació.
Arxivat a