Vic demana col·laboració ciutadana per retirar la neu

L'Ajuntament posa en marxa la campanya Foraneu perquè veïnat i comerços netegin els seus domicilis i establiments

Redacció
27 de febrer del 2018
Actualitzat a les 20:29h

Un carrer de Vic, amb diferents camins per circular Foto: Aj. de Vic


L'Ajuntament de Vic ha posat en marxa la campanya Foraneu que demana la implicació del veïnat i dels comerços per la neteja de la neu davant dels seus domicilis i establiments. La campanya estarà vigent fins que desaparegui la neu. D'aquesta manera, la neteja de voreres es realitza de forma molt més ràpida i s'aconsegueix normalitzar la situació en un mínim de temps, evitant caigudes i accidents.

Davant la previsió de la nevada, un total de vuit màquines van començar a treballar des de dilluns al vespre, per treure la neu dels carrers del municipi i escampar-hi sal. Unes actuacions que s'han portat a terme a les vies principals, a la Guixa i als diversos barris de la ciutat i zones de treball dels polígons industrials.

D'altra banda, des de primera hora d'aquest dimarts, més de 50 treballadors de l'àrea de Serveis i Manteniment i Vialnet i voluntariat de Protecció Civil han netejat les voreres manualment dels més de 155 quilòmetres de carrers que hi ha al municipi.

S'han prioritzat els accessos als centres d'atenció primària, equipaments públics i la zona de l'Hospital Universitari. A partir d'aquí s'ha anat ampliant progressivament el radi d'actuació i, per això, es demana també, la col·laboració de la ciutadania per treure la neu de la vorera davant les llars o establiments, com determina la campanya Foraneu.

Crítiques de l'oposició

Tot i això, des d'ERC-Som Vic s'ha criticat la "falta total de previsió de la neteja" dels carrers i voreres de la ciutat. 
Arxivat a