​Atorguen un ajut a un investigador de la UVic per un projecte sobre violència de gènere a secundària

La iniciativa de Gerard Coll-Planas està compartida amb la també investigadora Maria Rodó de Zárate

per Redacció, 26 de febrer de 2018 a les 17:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els guardonats del RecerCaixa, amb Coll-Planas a la dreta. Foto: UVic-UCC


L’investigador i director del Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere de la UVic-UCC, Gerard Coll-Planas, ha estat reconegut amb un ajut RecerCaixa de la convocatòria 2017, que lliura la Fundació Bancària “la Caixa”. Això permetrà a Coll-Planas tirar endavant un projecte de recerca titular “Mirades polièdriques a la violència de gènere: propostes per a la prevenció als centres de secundària des d’una perspectiva holística i interseccional”.


El projecte, de 2 anys de durada, és compartit en un 50% amb la investigadora Maria Rodó de Zárate, de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). El seu objectiu és analitzar les experiències de violència de gènere en centres de secundària, i la prevenció que se’n pot fer, a través de dues perspectives: una mirada holística que comprengui les diferents formes de violència patriarcals; i una perspectiva interseccional que abordi la relació entre desigualtats tenint en compte la interacció de diferents eixos de desigualtat(ètnia, orientació sexual, classe social o edat). El resultat final ha de permetre generar nous recursos i espais de debat per millorar la prevenció de la violència masclista.

Tercer RecerCaixa per a la UVic-UCC


L’ajut RecerCaixa de Gerard Coll-Planas és el tercer que obté un investigador de la UVic-UCC. S’afegeix al que el gener de 2016 va aconseguir Sandra Ezquerra, pel projecte “Crisi i alternatives en femení: anàlisi dels impactes i estratègies de les dones a Catalunya en l’àmbit de l’economia social i solidària”, que finalitzarà aquest any, i al que en l’edició anterior havia recollit Llorenç Comajoan per un projecte compartit amb la UB.  

El programa RecerCaixa té com a objectiu impulsar i fomentar la recerca d’excel·lència a Catalunya, incrementar el progrés social i econòmic i millorar el benestar de les persones. En aquesta convocatòria, la vuitena, s’han lliurat 20 ajuts liderats per investigadors de 18 centres de recerca i universitats de Catalunya, que han rebut una dotació total d’1,6 milions d’euros. En total s’hi van presentar 283 projectes, dels àmbits de les humanitats i la cultura (28%), les polítiques públiques (23%), l’educació (28%) i la inclusió social (21%). Des de l’inici del programa, RecerCaixa ha impulsat 177 projectes, de 31 centres, i hi ha destinat un conjunt de 13,1 milions d’euros.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació