Membrado recupera el tron del Ral·li Esprint Sant Julià després d'una lluita aferrissada amb Orriols

La prova, que arriba a la seva 21a edició, s’ha decidit per només 5,3 segons | El ral·li ha estrenat un recorregut que ha agradat als pilots

El podi d'infart d'aquesta 21a edició
El podi d'infart d'aquesta 21a edició | Escuderia Osona
Redacció
26 de febrer del 2018
Actualitzat a les 9:49h
La 21a edició del Ral·li Esprint Sant Julià, que es va disputar aquest diumenge 25 de febrer, no ha decebut a ningú. Com s’esperava, es va viure un emocionant frec a frec entre Membrado i Orriols, que va acabar decantant pel primer per només 5,3 segons. El tercer convidat al podi va ser un inesperat Lluc Rubio.

La prova presentava enguany un traçat totalment renovat, amb els dos trams nous: la Collada del Vilar, entre Taradell i Viladrau; i Casamiquela, a l’antiga carretera d’Olost, una zona on els pilots han patit de valent, especialment a la primera passada, ja que estava molt bruta a causa de la neu que havia caigut el dia anterior. Aquest diumenge, en canvi, va ser un dia totalment assolellat, facilitant així l’afluència massiva de públic als dos trams. 

Els cotxes van haver de fer tres passades a cadascun dels dos trams. El ral·li constava d’un total de 223,05 quilòmetres, dels quals 47,5 van ser cronometrats.

Membrado (Ford Fiesta ST VR5), amb el seu inseparable Jordi Vilamala de copilot, es va emportar quatre dels sis trams disputats. Orriols (Skoda Fabia VR5), amb Lluís Pujolar al seu costat, va guanyar els altres dos. Les distàncies entre els dos campions van ser sempre molt petites i el ral·li no es va decidir fins al final.

Membrado es retroba així amb la victòria al Ral·li Esprint Sant Julià, que l’any passat va aconseguir Orriols. El pilot d’Olost es consolida d’aquesta manera com el gran dominador de la prova en els últims anys, amb quatre victòries des de 2013.

Membrado es mostrava exultant a meta: “Tot ha anat molt bé, hem sortit a atacar des d’un principi, tot i que hi havia algun tram de Casamiquela molt complicat per la potassa que havien tirat per les glaçades”. El pilot d’Olost va tenir paraules de reconeixement pel seu gran rival: “L’Albert ha corregut molt i ha estat un ral·li molt disputat”. També per al nou recorregut de la prova, que li va agradar molt: “Casamiquela el coneixem molt bé i la Roca, fent la baixada al revés, és espectacular”. 

Orriols també estava satisfet i ho va veure com un bon assaig de cara al campionat català que començarà en breu: “Anem agafant ritme i això és l’important”. El vigatà lamentava el primer bucle, on Membrado els ha tret una petita avantatge que ja no han pogut recuperar. “En un primer moment no hem encertat amb els reglatges i marxava la roda del davant”, es queixava.
 

Josep M. Membrado, a la Collada del Vilar. Foto: Josep M. Oliver


Un podi d’infart

El tercer lloc també va viure un duel apassionant. Lluc Rubio-Ivan Cano (Porsche 911 GT3) van arravatar el tercer lloc a Marià Parés-Jordi Forcada en l’últim tram, a qui només han tret 8 dècimes de segon. Com a convidat de pedra, a 12,1 segons, Josep M. Martínez i Luka Larrosa, que van ocupar la tercera posició durant els tres primers trams del ral·li. 

“Ha estat fantàstic! No es esperàvem el podi, veníem a gaudir i ens ha sortit un ral·li rodó”, deia Rubio en finalitzar la cursa. El pilot va destacar la duresa de la prova, amb carreteres glaçades i trams de “molt de braços”.

L'Escuderia Osona s'ha emportat el premi d'escuderies, amb tres equips molt ben classificats: Membrado, Orriols i Dani Balasch-Jordi Barrabés, que van acabar en sisena posició.

El Ral·li Esprint Sant Julià va comptar amb la participació de 56 equips: 45 en la categoria de velocitat, i 11 en la de regularitat. Els vencedors de la regularitat van ser: Jordi Pitarch-Marta Pujadas (VW Golf GTI 1,8 MK2), a la classe RSS; i José Luis Moreno-Isidre Noguera (Seat 1430), a la RS.