Quin és el perfil de turista de Tavèrnoles?

Un estudi determina d’on provenen i què demanen els visitants del municipi

Redacció
24 de febrer del 2018
La gran majoria de visitants de Tavèrnoles són catalans de les comarques del Barcelonès i d’Osona. La resta provenen de la resta de l’Estat, França i el Regne Unit. La franja d’edat més freqüent és dels 36 als 65 anys que fan la visita en parella o família. Així ho recull l’estudi del darrer semestre i anual del 2017 que ha fet l’empresa de serveis culturals Lux Mundi, recollides al Centre d’Informació Turística de Tavèrnoles. 

Les consultes que més es fan al centre són d’oci i restauració i els punts que desperten més interès són el patrimoni cultural i natural de Tavèrnoles. Pel que fa a l’estacionalitat de les visites, l’estudi conclou que són molt estables durant l’any, tot i que el març i el maig són els mesos que han rebut més visites, mentre que l’octubre i el novembre els que menys.

De fet, aquest estudi recull altres dades per millorar els serveis que s’ofereixen des de l’Ajuntament i a decidir quines poden ser les futures accions més adients a realitzar en l’àmbit turístic del poble.

Precisament el passat 2017, l’Ajuntament va editar un fulletó informatiu amb un plànol de diferents rutes de senderisme que es poden realitzar pel municipi. Per aquest any s’està treballant per incorporar a l’oferta de les rutes, un itinerari al voltant del nucli del poble, identificant els principals elements patrimonials i posant-los en valor mitjançant uns plafons indicatius que expliquin de forma gràfica i escrita el seu origen i funcionament.