​Vic posa en marxa la segona edició del cicle de visites «Mirades singulars des dels barris»

La iniciativa tindrà lloc l’últim dissabte de cada mes

Redacció
23 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:35h

La família Sadurní, Xavier Cervera, M. Carme Bover, Meritxell Castro i Dolors Maria Alemany Foto: Aj. de Vic


L'Ajuntament de Vic recupera el cicle de visites guiades “Mirades singulars des dels barris”. Aquest dissabte es donarà el tret de sortida a l’edifici històric Els Tortosins, espai que actualment ocupa la Fàbrica Girbau. Un cicle organitzat des de l’Oficina de Turisme de la ciutat juntament amb Xavier Cervera, del Fòrum Vicus.
 
Les visites als barris van iniciar-se la temporada 2016-2017 amb gran èxit entre els residents i amb aquest nou cicle es volen destacar aspectes o espais singulars de diversos barris vigatans, així com “posar en relleu el patrimoni històric i cultural de l’entorn més proper nostre”. Així ho subratlla la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vic, M. Carme Bover, en una nota del consistori.

“L’objectiu inicial era que els vigatans coneguessin les singularitats dels seus barris”, però finalment, “la sorpresa va ser que no només visitaven el seu propi barri, sinó que van continuar el seu recorregut per altres zones de la ciutat”, apunta Bover.

La Serra-de-Senferm s’afegeix al cicle
 
La novetat d’aquesta edició és que s’ha inclòs en la programació una visita a la Serra-de-Senferm, un barri que no s’havia pogut incloure en l’anterior cicle per no haver pogut tenir accés a punts clau i representatius de la zona. Meritxell Castro, de l’Associació de Veïns de la Serra-de-Senferm, remarca que “des del barri pensem que és una iniciativa molt positiva i enriquidora, ja que estàvem desitjant que les visites arribessin aquí. Tenim moltes ganes de conèixer els espais, les persones i la història que ens envolta”. El Mas Sustentó serà l’indret particular que es visitarà en aquest barri el proper mes de maig i on ha tingut lloc la roda de premsa aquest matí.
 
Per la seva banda, el fundador del Fòrum Vicus i guia de les visites guiades, Xavier Cervera, remarca que “el protagonisme d’aquestes visites el tenen les persones i no les pedres. Per exemple, en la visita de dissabte, més enllà de descobrir les parets i els elements arquitectònics d’una fàbrica que ha perviscut, posarem l’accent en la història humana que hi ha al darrere”.
 
Enguany l’eix vertebrador s’estén també en les altres dues visites programades, i en el cas de la visita a la Serra-de-Senferm, el fil conductor serà els molins de vent: “Els molins de vent estan molt presents al sud de la ciutat, que van ser instal·lats per fer pujar l’aigua per poder desenvolupar el treball de la pagesia en els masos que envoltaven la ciutat”, ha puntualitzat Cervera.
 
Visites amb reserva prèvia
 
Les visites guiades del cicle ‘Mirades Singulars des dels Barris’ tenen un aforament limitat, i per participar-hi cal fer reserva prèvia trucant a l’Oficina de Turisme de la ciutat (93 886 20 91). El preu de les visites és de 4 euros per persona, excepte la primera visita del cicle, que serà gratuïta.
Arxivat a