​Roda de Ter cedeix el solar per construir un tanatori municipal

La inversió en el projecte és de 850.000 euros i es preveu que l'equipament estigui acabat a finals d'aquest any

El solar on s'ha de construir el tanatori
El solar on s'ha de construir el tanatori | Josep M. Montaner
23 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:14h
L'Ajuntament de Roda de Ter va aprovar aquest dimarts en el ple la concessió d'un solar de domini públic per a la construcció i l'explotació d'un tanatori municipal. L'empresa que ha guanyat el concurs és Cuberta. El terreny, d'uns 2.500 metres quadrats, és just al costat del cementiri, que actualment es fa servir d'aparcament.

Tal com explica el regidor d'Urbanisme Roda de Ter, Toni Escarabill, a Osona.com el projecte inicial, d'uns 400 metres quadrats, preveu que el nou equipament tingui dues sales de vetlla, una sala multiconfessional, un espai d'atenció al públic, un garatge i un espai de magatzem. A la zona exterior, hi haurà un aparcament pel tanatori i també pel cementiri. La inversió del projecte és de 850.000 euros i es preveu que l'equipament estigui acabat a finals d'aquest any o a principis del 2019.

Roda de Ter té uns 6.000 habitants i actualment els difunts se solen derivar als tanatoris de Vic o Manlleu. "És un equipament que necessitàvem", diu el regidor. Altres municipis, com Tona, Centelles o Taradell, ja disposen d'aquest equipament. A més de l'Escola Emili Teixidor, és un dels projectes més destacats d'aquest mandat.
Arxivat a