Els Premis Innovacat promouen el treball en xarxa en la 7a edició

La iniciativa, que guardona les innovacions i el creixement empresarials, està liderada per sis grans empreses de la comarca i l'Ajuntament de Manlleu | Enguany es farà una trobada per potenciar el networking entre els guanyadors de les edicions anteriors amb els nous aspirants

Durant la roda de premsa d'aquest dijous a Technotraf-Quadpack.
Durant la roda de premsa d'aquest dijous a Technotraf-Quadpack. | Carles Fiter
22 de febrer del 2018
Actualitzat el 09 de maig a les 10:17h
L'empresa Technotraf-Quadpack de Sant Vicenç de Torelló ha acollit aquest dijous la presentació de la setena edició dels Premis Innovacat. Aquests guardons tenen l'objectiu d'incentivar el món empresarial català i osonenc. Es tracta d'una iniciativa pública i privada que premia la innovació i el creixement de les empreses d'Osona. El premi està organitzat per l'Ajuntament de Manlleu i sis de les grans empreses de la comarca: Bon Preu, Girbau, La Farga Group, Casa Tarradellas, Seidor i Technotraf-Quadpack.

El CEO de Technotraf-Quadpack, Tim Eaves, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda a la roda de premsa a la mateixa seu de l'empresa, situada a la colònia de Fabra i Coats. Eaves remarcava que "els Premis Innovacat desperten la inspiració per trencar barreres i arribar a noves fronteres".

"Cada empresa exitosa comença amb una idea i un somni i, a vegades, falta un suport; això és el que volem aconseguir amb Innovacat", apuntava el CEO de Technotraf. En aquest sentit, Eaves es mostrava molt satisfet per participar en aquesta iniciativa que va impulsar l'Ajuntament de Manlleu i el Bon Preu el 2005, que després ha anat incorporant la resta d'empreses.

Una trobada per potenciar el "networking"

El regidor de Promoció Econòmcia de l'Ajuntament de Manlleu, Eudald Sellarès, remarcava l'èxit dels guardons, ja que "és l'exemple d'una col·laboració publico-privada que s'ha consolidat", any rere any. "Han passat moltes empreses i esperem que se'n presentin moltes més", afegia. En total han participat en els guardons 238 empreses.

Sellarès apuntava que, com a novetat, durant el procés de preselecció, quan les empreses presentin els seus projectes es farà una trobada amb els guardonats de les anteriors edicions "per potenciar el networking" [treball en xarxa] i saber si els premis són "un punt d'inflexió". A més, com l'anterior edició, també es formarà els aspirants als Premis Innovacat en la presentació i redacció del projecte. El regidor apuntava que enguany també s'incorpora "un seguiment" a les empreses que guanyin els guardons per saber "com ho desenvolupen".
 

Durant la roda de premsa d'aquest dijous a Technotraf-Quadpack. Foto: Carles Fiter


Un premis amb «cap i cor»

Precisament, enguany el lema dels guardons és "cap i cor". Miquelina Saborit, cap de comunicació de Casa Tarradellas, remarcava que la iniciativa entre empreses i administració vol "sumar perquè d'altres s'il·lusionin amb aquests projectes". En aquest mateix sentit, fent referència a l'èxit empresarial, Jordi Aulí, director d'operacions de Girbau, destacava que s'han d'estructurar "unes línies de treball" d'innovació, ja que el que es vol "canviar "hàbits de molta gent". Eduard Farga, director general adjunt de Seidor, ha apuntat que "l'esforç i la persistència" és molt important, tenint en compte que "el món és complex i va molt de pressa". "Els premis són una oportunitat per poder-ho fer", afegia.

Per la seva banda, Oriol Guixà, president i conseller delegat de La Farga, ha remarcat que "en poques comarques hi ha un vincle tan fort entre empresa privada i administració" i que era un orgull formar part d'uns premis amb "un ADN que té la voluntat de potenciar el talent". Manel Prat, cap del departament de Màrqueting i Comunicació de Bonpreu, ha remarcat que la iniciativa forma part de la responsabilitat social: "confiar en el futur i generar riquesa". En aquest sentit ha refermat el compromís amb el projecte.

Dos guardons principals

Els objectius i el format dels Premis Innovacat, amb caràcter biennal, es mantenen sense gaires canvis. En aquest marc, se segueixen convocant dos guardons:

- Premi Empresa Jove. Premi a l'empresa innovadora de recent creació, de fins a cinc anys d'activitat. Té una dotació de 12.000 euros.

- Premi Empresa Avança. Premi a l'empresa innovadora de més de cinc anys d'activitat que destaqui per la seva trajectòria i capacitat d'adaptació als canvis i a les noves oportunitats. Té una dotació econòmica de 20.000 euros.

Es manté el premi addicional "Viatge Innovacat" que consisteix a conèixer de primera mà les tendències del seu sector, incorporar noves idees per innovar, fomentar la cooperació i ampliar la visió de l'empresa. A més, hi ha cinc premis extraordinaris consistents en un pla d'acompanyament en la gestió empresarial. Consistirà en 20 hores de consultoria de la mà d'un professional expert, de manera personalitzada.

La convocatòria dels premis s'ha obert aquest dijous, 22 de febrer. El període de presentació de projectes es tancarà el 30 d'abril i els participants presentaran les seves propostes el 7 de juny públicament. Els guardones s'entregaran el 3 de juliol.
 

Bases dels Premis Innovacat 2018

Consulta les galeries de les anteriors edicions