La tòfona silvestre, protagonista aquest cap de setmana a Vic

El Sucre acull la quarta mostra d'aquest fong subterrani aquest dissabte | En marxa la campanya gastronòmica d'Osona Cuina al voltant d'aquest producte

Redacció
21 de febrer del 2018
Actualitzat el 26 de febrer a les 16:50h
Els més aficionats de la tòfona tenen una cita aquest dissabte, 24 de febrer.  La Llotja de Vic organitza la 4a Mostra de la Tòfona Silvestre, durant al matí a la planta baixa de l'edifici El Sucre. Des de les 09.15 h fins a les 14.15 h, hi haurà conferències, tallers, taules rodes i una mostra d'aquest preuat producte. Nandu Jubany, Toni Sala, Ignasi Camps, Quico Arumí, Xavier Vilanova, Consol Blanch, Míriam Torres i Carles Ibáñez són alguns dels noms més destacats d'aquesta jornada de divulgació econòmica, científica i gastronòmica.

El preludi de la Mostra serà la jornada de transferència tecnològica organitzada pel Departament d'Agricultura que porta per títol: "Perspectives del sector tofoner a Catalunya", que tindrà lloc el dia abans, divendres dia 23 de febrer, al matí al mateix edifici d'El Sucre.

La tòfona, a la cuina

D'altra banda, Osona Cuina ha posat en marxa una campanya gastronòmica per potenciar la tòfona, fins al 3 de març. Així doncs, han fet menús especialitzats, plats i suggeriments creats expressament per degustar aquest producte de sabor intens i aromàtic. Els restaurants Arka, Ca l'Ignasi, Can Jubany, La Fonda Sala, L'Estanyol i Torres Petit presenten menús elaborats amb la tòfona com a element principal i que serveixen per demostrar la versatilitat d'aquest producte.

Més enllà dels menús, també hi ha plats a la carta amb tòfona creats per l'ocasió a El Barecu, Ca l'U, El Xic, Les Magnòlies, Teresona XXI i cartes amb suggeriments amb tòfona a Boccatti, Cal Jutge, El Gravat, La Ferreria i L'Antiga Fonda.

La tòfona va més enllà de la cuina i també durant aquest febrer es podrà gaudir de sortides tofonaires; una d'elles organitzada per Temps de Tòfona i l'altre de la mà de Josep M. i Núria Carol. També es pot gaudir de les visites guiades a la Casa Riera Ordeix on es pot fer un tast especial de llonganisses amb tòfona.
 

Consulta tota la programació de la 4a Mostra de la Tòfona Silvestre

Consulta els menús d'Osona Cuina

Arxivat a