Dos estudiants de la UVic-UCC participen a l'Uniraid 2018, un viatge-aventura solidari al Marroc

Els alumnes són del grau en Enginyeria de l’Automoció a la UGranollers

Els alumnes de la UVic-UCC que participaran a la cursa
Els alumnes de la UVic-UCC que participaran a la cursa | UVic-UCC
Redacció
20 de febrer del 2018
Actualitzat el 22 de febrer a les 17:51h
Dos estudiants de primer del grau en Enginyeria de l’Automoció de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Arnau Ricart i Pau Mariné, participaran a l’edició 2018 de l’Uniraid, el viatge-aventura solidari adreçat a universitaris que tindrà lloc del 24 de febrer al 4 de març al Marroc. Un dels reptes de la prova és fer el recorregut a bord d’un cotxe de més de 20 anys, que no sigui 4x4 i que tingui una cilindrada màxima de 1.300 cc. En aquest sentit, Ricart i Mariné han escollit un Citroën AX 1.1 de l’any 1994, que ells mateixos estan preparant.  Els dos membres de l’equip es van conèixer a l’inici d’aquest curs, quan el grau d’Enginyeria de l’Automoció de la Facultat de Ciències i Tecnologia va arrencar a UGranollers. 

A banda de la preparació del vehicle, els estudiants estan fent una campanya de recollida de material solidari, ja que la prova inclou el repte de lliurar-ne un mínim de 30 quilos a pobles del desert prèviament identificats per l’organització. Per aconseguir-ho necessiten sobretot material escolar, roba i calçat, preferentment infantils. La UVic-UCC ha situat punts de recollida als campus Miramarges i Torre dels Frares. Ricart i Mariné també compten amb el suport d’iniciatives privades i han engegat un projecte de crowdfunding per recaptar diners que els permetin finançar l’aventura.  

L’edició d’aquest any de l’Uniraid començarà i acabarà a Tànger, i creuarà el Marroc per l’interior travessant l’Atlas fins al desert d’Erg Chebbi i Marrakech. En total seran 9 dies i 7 etapes, que combinaran la conducció per carreteres de muntanya, pistes, sorra i dunes. Aniran equipats només amb un roadbook, un mapa i una brúixola, sense GPS ni dispositius electrònics. A més, en el transcurs de la ruta l’organització desafiarà els participants amb proves complementàries d’estratègia i d’habilitat. Aquest any, com a novetat, es disputaran una etapa marató de dos dies per una zona de desert, una etapa nocturna de navegació i una etapa en ple Atlas a 2.200 metres d’altitud.