Martín Floor rep la Beca Horitzó Àsia per fer una estada de recerca a la Universitat xinesa de Hong Kong

La beca valorada en 2.550 euros li permetrà enfortir la xarxa de col·laboradors internacionals experts en el camp de la química computacional i l’enzimologia

L'equip dels VeAquartium de d'Artés
L'equip dels VeAquartium de d'Artés | UVic-UCC
Redacció
19 de febrer del 2018

Susagna Roura lliurant la beca a Martín Floor, acompanyada de M. Àngels Crusellas i Joan Masnou Foto: UVic-UCC


L’investigador del Grup de Recerca en Bioinformàtica i Estadística Mèdica de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC, Martín Floor, ha rebut la Beca Horitzó Àsia valorada en 2.550 euros, que li permetrà fer una estada de recerca a l’Institut Arieh Warsherl de la Universitat Xinesa de Hong Kong a Shenzhen.

El projecte de tesi doctoral que desenvolupa Floor es basa en el disseny computacional de nous enzims d’interès industrial i ambiental. Els enzims són proteïnes que les cèl·lules utilitzen per accelerar processos químics que, altrament, serien massa lents per ser utilitzats per un ésser viu. L’evolució ha refinat aquestes màquines moleculars fins a nivells gairebé perfectes, i ho ha fet a través del senzill concepte de prova i error.

El Laboratori de Bioquímica i Biofísica Computacionals, que forma part del Grup de Recerca en Bioinformàtica i Estadística Mèdica  (BEM) de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC, treballa per comprendre com construir nous enzims a través del disseny de variants que no existeixen a la natura i que tinguin aplicacions pràctiques en diversos camps del coneixement. Les característiques d’aquests enzims permetran el control i l’optimització d’aquests escenaris amb molta eficiència, la qual cosa obrirà un nou univers de possibilitats en innovació.

La beca, atorgada per l’Ajuntament de Vic dins el projecte Horitzó Àsia, que impulsa juntament amb la UVic-UCC i les Nits de Cinema Oriental, ha estat lliurada per la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura, acompanyada de la secretària general de la UVic-UCC, Àngels Crusellas i del vicerector de Relacions Internacionals i Formació Contínua, Joan Masnou.