La carretera de la Miranda de Manlleu ja té projecte de millora

La Diputació fa entrega del document de les obres, que començaran quan acabin les del pont de Can Molas

Redacció
19 de febrer del 2018

Àlex Garrido amb el diputat d'Infraestructures, Jordi Fàbrega. Foto: Diputació de Barcelona


La Diputació de Barcelona ha realitzat el projecte de condicionament i millora del traçat de la carretera de la Miranda (BV-5224) entre els punts quilomètrics 1,035 i 2,7, en el punt on finalitza de la secció urbana de Manlleu. El projecte, que compta amb un pressupost de licitació d'1,099 M euros i es preveu que les obres, tal com informa elter.net, comencin quan hagin acabat els treballs del pont de Can Molas.

Té un termini d'execució de sis mesos. Precisament, la Miranda és una de les carreteres que registra més sinistralitat a Osona. El diputat d'infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, va entregar el document a l'alcalde, Àlex Garrido, a finals de la setmana passada.

Els canvis a la Miranda

El projecte se centra en el traçat en planta i en alçat d'aquest vial que connecta el nucli de Manlleu amb la C-37, per permetre una velocitat de 70 km/h a partir de mantenir la mateixa distància de visibilitat de parada i prohibint els girs a l'esquerra als accessos actuals, donada la seva perillositat. Aquesta via té una intensitat mitjana (IMD) de 7.617 vehicles amb una important presència de vehicles pesats (un 9,02% del total).

Per tal de mantenir la uniformitat amb els trams posteriors de condicionament de la carretera, es projecta una secció de dos carrils de tres metres d'ample i vorals d'un metre. Totes aquestes actuacions es complementen amb l'actuació i adequació de la senyalització i seguretat viària, així com la dotació dels elements de drenatge necessaris. Addicionalment, el projecte inclou el tractament dels accessos i vials existents, proposant seccions de transició per als primers i nous traçats per als segons.
 
Arxivat a