​Més d'un miler de persones participen a la cursa per la llibertat d'expressió i els drets humans

Tots els diners recaptats es destinen a la caixa de solidaritat

A punt de donar el tret de sortida a la cursa solidària
A punt de donar el tret de sortida a la cursa solidària | ANC Osona
Redacció
19 de febrer del 2018
Un total de 1060 persones van participar aquest dissabte a la cursa-caminada per la llibertat d'expressió i els drets humans a Vic. La marxa, de 5 quilòmetres per la Via Verda, va comptar amb participants vinguts d'arreu i també amb cares conegudes com Arcadi Alibés, Empar Moliner o Nandu Jubany, entre altres. Els dorsals de la cursa van començar amb el número 10, ja que els primers es van reservar als presos i exiliats polítics. El dorsal 155 tampoc no es va lliurar a cap participant.

Abans de la sortida va haver-hi parlaments de diversos esportistes participants conduïts per Josep Maria Antentas, vicepresident de la Federació Catalana d'Atletisme. També va comptar amb la presència de Josep Rull, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el regidor d'esports, Titi Roca, que va córrer la cursa.
 

Els dorsals van començar al número 10 pels presos i exiliats polítics. Foto: ANC Osona


Els més ràpids van ser, en categoria masculina, Lluís Ruiz amb un temps de 16:02 minuts; seguit de Sofian Haddouti (16:14) i Nil Gurt (16.43); i en femenina, Txell Calduch (18:25), Berta Estragués (18:34) i Guinedell Faja (20:47). A l'arribada, tots els participants van gaudir d'un esmorzar i bossa del corredor gràcies a les donacions de diverses empreses d'Osona. L'excedent de menjar, es va donar a l'Associació menjador social el Tupí.

Els diners de les inscripcions es destinaran a la caixa de solidaritat, on també s'hi sumaran les aportacions recollides a través de la subhasta de material esportiu firmat per la Núria Picas, i les aportacions de les xancletes catalanes de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes. La cursa/caminada estava organitzada per l'Associació Esportiva Diedre, amb la col·laboració de ChampionChip, la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, l'Ajuntament de Vic, Òmnium Cultural i ANC Osona.
 

Durant els parlaments

Arxivat a