​Clam a la llibertat dels presos polítics amb els Esquirols, quatre mesos després de l'empresonament dels «Jordis»

Mig miler de persones es concentren a la plaça Major de Vic

Els Esquirols a la plaça Major de Vic
Els Esquirols a la plaça Major de Vic | Albert Alemany
16 de febrer del 2018
Actualitzat a les 20:31h

Nova concentració a la plaça Major de Vic per reclamar la llibertat dels presos polítics. Mig miler de persones s'han reunit, aquest cop, amb l'acompanyament dels Esquirols. Fa 4 mesos que van empresonar Jordi Sànchez de l'ANC i Jordi Cuixart d'Òmnium Cultural a Soto del Real, acusats del delicte de sedició. Oriol Junqueras i Joaquim Forn porten 106 dies tancats a Estremera.

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha estat l'encarregada de donar la benvinguda a la multitud. Erra remarcava la dificultat de pujar a l'escenari en cada concentració pensant en la situació dels presos. L'alcaldessa ha apuntat que els atacs no s'aturaran, fent referència a la citació de les vigatanes Marta Rovira i Marta Pascal, imputades en el cas de l'1 d'octubre, el proper dilluns; i l'agressió al català i les escoles.
  

La manifestació d'aquest divendres a la plaça Major de Vic Foto: Albert Alemany


A Vic, han llegit un manifest els representants d'ANC, Òmnium i el Comitè de Defensa de la República. Després, els Esquirols (Joan Crosas, Josep Casadesús, Joan Vilamala, Joan Lluís i Bernat Riera) han interpretat unes quantes peces, com Serrallonga. Els Segadors han posat fi a la concentració.

A Osona, la protesta més multitudinària ha tingut lloc a la capital d'Osona, que fa mesos que té la pancarta "Llibertat presos polítics" amb un llaç groc. També n'hi ha hagut a la majoria dels municipis d'Osona.


 

Anna Erra ha estat l'encarregada de donar la benvinguda. Foto: Albert Alemany

 

També s'han presentat els avis de la plaça Major de Vic per la República. Foto: Albert Alemany

Arxivat a