Joan Sala pren possessió com a primer síndic municipal de Greuges de Vic

El defensor del ciutadà començarà a actuar el 5 de març

Redacció
17 de febrer del 2018

Sala durant la presa de possessió Foto: Aj. de Vic


Joan Sala ja és oficialment el primer síndic municipal de Greuges de Vic. D'aquesta manera, Vic s'afegeix a la quarantena de pobles i ciutats de Catalunya que compten amb aquesta figura. Acabat de jubilar, Sala ha estat director del Centre Residencial d'Osona, va ser president de l'Associació de Mediadors de Catalunya, a més de professor a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) durant 18 anys i va treballar en diversos mitjans de comunicació de la comarca.

Sala va prendre possessió del càrrec dijous passat a la Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic, presidit per l'alcaldessa de Vic, Anna Erra; el síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó; el president del Fòrum de Síndics i Síndiques i Defensors i Defensores Locals de Catalunya, Joan Barrera, i el regidor de Vic per a Tots, Arnau Martí.

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, Joan Sala, va expressar "l'enorme honor d'haver estat escollit el primer síndic de Vic", així com "el sentiment de responsabilitat que comporta el càrrec, que ha generat molta expectativa". Per la seva banda, Erra va remarcar que "amb el nomenament de Joan Sala com a síndic municipal obrim una pàgina a la història de Vic. Des de l'Ajuntament de Vic confiem plenament en aquesta figura, i també en els valors d'empatia, professionalitat i independència que encarna".

El síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, va voler reivindicar la figura dels síndics, "que no són simples missatgers entre les dues bandes. Un bon síndic o síndica ha de ser capaç d'entrar a solucionar els problemes i ha de ser valent. Una solució a un cas individual pot beneficiar a molta més gent". D'altra banda, el president del Fòrum de Síndics i Síndiques i Defensors i Defensores Locals de Catalunya, Joan Barrera, va felicitar l'Ajuntament de Vic "per una decisió profundament democràtica i la recuperació després de molts segles, d'una figura com el Síndic de Greuges municipal".

A partir del 5 de març

El proper dilluns 5 de març serà quan el Síndic de Greuges municipal de la ciutat començarà a treballar de forma efectiva, un càrrec que Joan Sala ocuparà per un període de cinc anys.

Arxivat a