Olost

Olost instal·la plaques solars a l'ajuntament

La nova instal·lació suposarà un estalvi de gairebé el 50%

per Carles Fiter, 16 de febrer de 2018 a les 12:28 |
Les plaques solars a l'ajuntament d'Olost | Aj. d'Olost
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Olost ha iniciat els treballs per instal·lar plaques solars a la coberta de l'edifici de l'ajuntament. Els treballs, que porta a terme l'empres Elèctrica Pintó SL, va començar la setmana passada i es preveu que acabin la propera. Ja s'han instal·lat 18 plaques solars fotovoltaiques de 250 Wp (4,5 kWp) en dues fileres. Ara s'han d'acabar de connectar a la xarxa de l'edifici de l'ajuntament (les bateries i l'inversor).

L'última peça del puzle és la instal·lació d'una pantalla informativa a l'entrada de l'edifici de l'Ajuntament d'Olost, on els ciutadans podran consultar-hi de les dades de generació d'energia, estat de les bateries i balanç energètic. En declaracions a Osona.com, el regidor de Medi Ambient, Gil Salvans destaca que la nova instal·lació suposarà un estalvi de gairebé el 50% d'energia.


Olost fa temps que hi aposta

De fet, Salvans remarca que des de l'Ajuntament d'Olost "fa temps" que s'aposta per les energies renovables, amb el Pla Local d'Acció d'Energia per al 2020. "Ja hi ha tres instal·lacions amb biomassa i farem la quarta l'any que ve; i d'instal·lacions fotovoltaiques, aquesta ja és la tercera".


A més de l'Ajuntament, s'abasteix d'aquest sistema, el Centre Cívic i a l'Escola. El regidor apunta que la instal·lació de l'ajuntament serà "la més emblemàtica perquè és un equipament on hi entra molta gent".

En aquest sentit, Salvans, remarca que "des de les administracions hem de demostrar que funciona i hem d'empènyer" perquè s'usi aquest sistema. "Hem de ser pioners en aquest sentit", conclou.

 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació