Més de 300 joves d'Osona tornen amb autobús pel Carnaval de Terra Endins

La majoria d’usuaris tenen entre 16 i 24 anys

Redacció
16 de febrer del 2018
Carnaval de Torelló
Carnaval de Torelló | Adrià Costa
El Consell Comarcal d'Osona i l’Ajuntament de Torelló ha tornat a prestar el servei de Bus NiT durant la matinada del Carnaval de Torelló. Aquest any s’han mobilitzat una flota de 9 autobusos que han desplaçat 310 joves de 31 municipis de la comarca, evitant així l’ús d’uns 150 vehicles privats.

L’objectiu del programa de prevenció és donar resposta al problema de mobilitat que presenta el col·lectiu jove a l’hora de desplaçar-se a poblacions veïnes per motius d’oci. En aquest sentit, el Consell Comarcal i els ajuntaments d’Osona vinculen el projecte amb les campanyes de reducció de riscos en esdeveniments d’oci nocturn i també amb campanyes per la reducció de la sinistralitat a la carretera. 

Han pogut utilitzar el servei els joves de la capital de la comarca, Vic, però també jovent de poblacions més petites com ara Vidrà, Viladrau, Alpens, Sora... on determinats serveis no solen arribar.

Entre 16 i 24 anys

L’edat d’utilització del BusNit es situa entre els 16 i els 24 anys en un 57%. Població que, en la seva majoria poden comptar amb vehicle propi per desplaçar-se però opten per fer-ho amb bus, un mitjà còmode i segur. Un altre 29% són joves menors d’edat, de 16 i 17 anys, de manera que es lliura les famílies d’anar-los a buscar un cop acabada la festa. El 14% restant són d’altres edats de 25 a 37 anys. Pel que fa a la distribució per sexes un 53% són nois i el 47% noies.
 

Recull de fotos del Carnaval de Terra Endins

Arxivat a