Bellmunt, en 360 graus

El manlleuenc Josep Terricabras ha instal·lat una càmera d'última generació a dalt del cim

Terricabras, instal·lant la càmera de 360 graus
Terricabras, instal·lant la càmera de 360 graus | J.Terricabras
15 de febrer del 2018
El manlleuenc Josep Terricabras ha instal·lat una càmera de 360 graus a dalt del cim de Bellmunt. D'aquesta manera es pot veure, a través del web www.miradorbellmunt.cat, tota la Plana de Vic o la Vall del Ges. El projecte del manlleuenc emet en streaming durant les 24 hores del dia i també s'hi pot veure un termòmetre digital.

En declaracions a Osona.com, Terricabras explica que fa molts anys que puja a Bellmunt i "portava molt temps rumiant com dur a terme el projecte". Finalment, després, d'uns mesos de treballar-hi l'ha pogut fer realitat. Es tracta d'un aparell d'última generació amb qualitat 4K.
 

Terricabras, durant la instal·lació. Foto: J.Terricabras


"La prova de foc" va ser la primera nevada de febrer, ja que la càmera va resistir sense cap problema. Les imatges de després van ser espectaculars. El manlleuenc remarca que la iniciativa està destinada a tota aquella gent -"famílies, esportistes i parapentistes"- que vol pujar a Bellmunt i no sap quin temps fa. Alhora la seva idea també és que s'hi puguin connectar altres usuaris (com les ADF, per exemple) per controlar situacions, com els incendis.

A la recerca de patrocinadors per recuperar la inversió

El següent pas de Terricabras és buscar patrocinadors que valorin el projecte, ja que la major part de la inversió (uns 5.000 euros) ha anat a càrrec seu. D'aquesta manera recuperaria els diners destinats en la càmera. És electricista i ha muntat càmeres de vigilància; està acostumat a fer treballs verticals. Sumant-hi la passió per la meteorologia i la muntanya, aquest ha estat el resultat: una càmera de 360 graus des de Bellmunt.

 

Terricabras, instal·lant la càmera de 360 graus Foto: J.Terricabras