Desplegament policial per una inspecció de treball a Le Porc Gourmet

Càrnies en Lluita denunciava fa unes setmanes l'acomiadament irregular de 28 persones per no canviar-se de cooperativa

Una furgona de la Policia Nacional amb l'escorxador al seu darrere.
Una furgona de la Policia Nacional amb l'escorxador al seu darrere. | Carles Fiter
14 de febrer del 2018
Actualitzat a les 15:54h
Ampli desplegament de Polica Nacional espanyola per una inspecció de treball aLe Porc Gourmet. Almenys set vehicles del cos policial s'han desplaçat fins a l'escorxador de Santa Eugènia de Berga. En declaracions a Osona.com, des del cos expliquen que es tracta d'un acompanyament habitual que es fa quan la inspecció és en empreses tan grans. En cap cas es tracta d'una investigació de Policia Nacional.

La inspecció coincideix amb la mobilització de la plataforma de Càrnies en Lluita, que denunciava fa unes setmanes l'acomiadament -sense previ avís- de 28 treballadors de la cooperativa Taic, que no van voler canviar-se a una altra de gallega, que no està subjecte a la llei catalana.

L'escorxador de Santa Eugènia té un miler de treballadors, que provenen per les empreses subcontractades Clavial i Taic, amb seu a Vic i Terrassa, respectivament. Les dues cooperatives estan adaptant els seus estatuts per complir la nova Llei de cooperatives catalanes. Això suposa uns canvis en les condicions laborals, que Le Porc Gourmet no accepta i va tirar pel dret trencant el contracte amb aquestes cooperatives.

A més, hi ha 500 treballadors més de l'escorxador, de Clavial, que també es podrien quedar sense feina a partir de l'1 de març si no fan el canvi a la gallega. Càrnies en lluita ha denunciat reiterats cops Le Porc Gourmet a Inspecció de Treball. Davant d'aquests 28 acomiadaments, ja va anunciar una demanada per "un ERO encobert".

D'altra banda, cal destacar que la setmana passada, el reportatge de Salvados, presentat per Jordi Évole, va tornar a posar el focus a la problemàtica laboral d'aquesta empresa.