El Carnaval de Torelló se salda amb tres detinguts i 25 positius en alcoholèmia

Els Mossos d'Esquadra fan recompte del dispositiu de seguretat de la festa

Durant la festa de Senyoretes i Homenots.
Durant la festa de Senyoretes i Homenots. | Adrià Costa
Redacció
14 de febrer del 2018
Actualitzat a les 15:55h
Els Mossos d'Esquadra, la Policia Local de Torelló, el Sistema d'Emergències Mèdiques, Protecció Civil i altre personal sanitari, van dur a terme durant aquest cap de setmana un dispositiu amb motiu de les festes del Carnaval de Torelló. Tal com informa la policia catalana, hi va haver tres detinguts: un per abusos sexuals, un per amenaces i un altre per receptació.

El detingut per abusos sexuals és un veí de Torelló de 35 anys. Se'l va retenir per tocaments. D'altra banda, un veí de Sant Quirze de Besora va amenaçar un controlador d'accés amb una arma blanca. Va acabar detingut per la Policia Local de Torelló. Finalment, el detingut per receptació és un jove de 18 anys i veí de Vic, que portava un mòbil robat l'1 d'octubre passat. Va ser un robatori amb violència i intimidació.

Respecte a les denuncies, se n'han comptabilitzat quatre per furt, una per robatori amb violència (estrebada) i una per delicte de lesions. Aquesta dada podria incrementar-se en les pròximes setmanes.

Els mossos van haver d'intervenir en un total de 24 incidents, 10 d'ells van ser per agressions on la majoria dels implicats estaven sota els efectes de les begudes alcohòliques o substàncies estupefaents. Per la seva banda, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va coordinar unes 40 assistències sanitàries, de les quals 27 van ser per intoxicacions etíliques i 8 per traumatismes. A més, dues persones van acabar traslladades a l'Hospital Universitari de Vic.

25 positius en alcohol o drogues

D'altra banda, pel que fa al trànsit, durant el dispositiu no es va registrar cap accident. En els 10 controls d'alcoholèmia que es van realitzar es van fer 336 lectures, de les quals hi va haver 23 denúncies per alcoholèmies administratives, una per alcoholèmia penal i una per drogues. També es van aixecar 4 denúncies administratives per la llei 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana, per consum o tinença de substàncies estupefaents.

Els agents apunten que l'objectiu del dispositiu era prevenir i garantir la seguretat ciutadana, l'ordre públic i la seguretat a les carreteres, a més de denunciar les infraccions de trànsit, com el consum de begudes alcohòliques i substàncies estupefaents. El cos remarca que en els últims anys s'està detectant un increment dels incidents relacionats amb el consum d'alcohol.
 

Recull de fotos del Carnaval de Terra Endins

Recull de fotos del Carnaval a Osona

Arxivat a