Els 200 alumnes de l'escola Emili Teixidor de Roda de Ter comencen les classes al nou edifici

Els infants valoren sobretot les zones de pati i tenir una pista de futbol dins les instal·lacions

Una de les noves classes de l'escola Emili Teixidor
Una de les noves classes de l'escola Emili Teixidor | Josep M. Montaner
Redacció
13 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:08h
Els alumnes de l'escola Emili Teixidor de Roda de Ter estan d'estrena. Després d'anys de reivindicacions i un darrer retard durant la construcció, aquest dimarts per fi han pogut començar les classes a les noves instal·lacions de l'edifici de la plaça Espanya. Mestres i alumnes s'han mostrat molt il·lusionats per poder estrenar unes instal·lacions "molt grans, equipades i lluminoses", han explicat. En Guerau Fabregó és un alumne de sisè, que tot i que només podrà estar uns mesos a la nova escola perquè l'any vinent començarà l'institut, estava molt content amb el canvi. Una de les grans millores que han notat els infants és la nova pista de futbol i la sala polivalent, "a l'escola on estàvem abans el pati estava a part i havíem d'anar al pavelló municipal", ha explicat Fabregó. El centre ha costat uns 3 milions d’euros i es tracta de l'única escola nova aquest curs a la Catalunya Central.

Pares, mares i mestres fa dies que traginen amunt i avall des de l'antiga escola Emili Teixidor fins a les noves instal·lacions de la Plaça Espanya tot fent tasques de trasllat. Finalment, després de més de deu anys en un edifici provisional per diversos motius, aquest dimarts els 230 alumnes d'Infantil i Primària d'aquest centre han pogut començar les classes a la nova escola de 2.700 metres quadrats construïts. Les instal·lacions s'han condicionat amb tot el material que ja tenien, projectors i pissarres, però també amb mobiliari nou, del qual també se n'ha fet càrrec el Departament d'Ensenyament, que és qui ha assumit el cost de l'obra.
 

Els alumnes marxant a dinar. Foto: Josep M. Montaner


El nou equipament té dos nivells, un primer nivell amb planta baixa i primer pis on hi ha totes les aules i, al darrera, en un segon nivell, s'hi ha habilitat la zona esportiva amb els patis, les pistes i el gimnàs. Per la directora, Maria Àngels Serrat, el canvi és "molt substancial". A l'antiga escola es dedicaven a "apagar focs" quan no funcionava algun aspecte com l'electricitat o internet. "El dia a dia era gestionar això", ha resumit. A més, l'escola es trobava en diferents espais i alguns, fins i tot, en mòduls prefabricats. "Ara podrem fer altres feines, serà tot més fàcil", ha destacat. 

La presidenta de l'Ampa, Marta Parés, ha assenyalat que hi ha hagut pares que quan han vist l'escola s'han emocionat. "Estan molt contents", ha dit, "perquè feia molts anys que esperàvem això". "Ara les instal·lacions són grans, espaioses i lluminoses. Ttenim una escola de luxe", ha afegit. 

Els alumnes penjant els abrics. Foto: Josep M. Montaner


Una altra de les novetats és la cuina que s'ha construït al nou edifici. Segons Parés, això els permetrà cuinar des del mateix centre quan puguin contractar una cuinera aquest curs. "La qualitat del menjar que es dona als nens i nenes augmentarà notablement", ha destacat. I ha afegit que probablement això farà que molts més alumnes es quedin els migdies. 

De la seva banda, l'alcalde de Roda de Ter, Albert Serra, ha assenyalat que es tracta d'una obra "de justícia" per tot el municipi i ha agraït "la paciència" de la comunitat educativa. La regidora d'Ensenyament, Iolanda Tristancho, ha destacat que "l'espera ha valgut la pena", tot i entendre "el malestar" dels pares després de tants anys en un espai provisional.
 

L'alcalde de Roda de Ter, Albert Serra. Foto: Josep M. Montaner


Fins ara, els alumnes de l'escola Emili Teixidor feia més de deu anys que feien classe a l'edifici de les antigues Escoles Sant Joan, propietat del Bisbat de Vic. L'edifici va haver de ser ampliat amb diverses aules prefabricades per poder encabir tots els alumnes, amb assignatures com educació física que s'havien d'impartir al pavelló municipal d'esports perquè no es comptava amb gimnàs propi. Ara, l'Ajuntament ha renegociat el preu de lloguer amb el Bisbat i preveu ubicar-hi l'escola de música municipal. 

Hi ha prevista una jornada de portes obertes pel dia 4 de març, de les 10 del matí a la 1 del migdia, per visitar les noves instal·lacions.

 

Els alumnes han estrenat aquest dimarts l'escola Emili Teixidor Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a