La xarxa viària recupera la normalitat després d'un matí marcat pel gel

S'han suspès dues rutes escolars a Osona

La C-17 al seu pas per Malla sense problemes de circulació
La C-17 al seu pas per Malla sense problemes de circulació | ACN
Redacció
13 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:29h
Circulació normalitzada a les principals vies de la comarca d'Osona aquest dimarts al matí després de la intensa nevada de dilluns al vespre que va causar problemes i circulació lenta a diferents punts de la C-17 i la C-25, com l'accident a l'alçada de Sant Julià de Vilatorta. En aquestes dues vies, hi van haver cues quilomètriques i alguns usuaris van haver-hi de fer nit.

Si bé la circulació dels vehicles per les vies principals no presenta problemes gràcies als intensos treballs de les màquines llevaneu i de sal, encara queden alguns gruixos en vies secundàries i a l'interior dels municipis que, com a conseqüència de les baixes temperatures, s'han convertit en gel (podeu comprovar aquí l'estat de les carreteres, en directe). El Servei Català de Trànsit (SCT) ha demanat que se circuli amb precaució a causa de les plaques de gel que resten en algunes carreteres.

En aquests moments, pel que fa al conjunt del país, dues carreteres es mantenen tallades aquest dimarts per la neu. Es tracta de la BV-4024 a Bagà cap al Coll de Pal i la BV-1341 a Sant Quirze de Safaja. En altres cinc carreteres és obligatori l'ús de cadenes, concretament a la BV-4031 de Castellar de N'Hug a Toses, a la BV-5301 al Montseny, a la BV-5114 a Fogars de Montclús, a la C-153 a Sant Feliu de Pallerols i a la GIV-5201 a Viladrau. També cal circular amb molta precaució en una via principal, la C-58 a Viladecavalls on hi ha neu i plaques de gel a la calçada, segons ha indicat el Servei Català de Trànsit.

La neu ha afectat aquest dimarts dues rutes de transport escolar a Osona. S’han suspès les rutes de Viladrau a l'Institut de Taradell i la de Seva a l'Institut de Taradell, amb afectació a 34 alumnes.
 

El cotxe accidentat a Sant Julià de Vilatorta Foto: Twitter @emergenciescat

 El temporal s'allunya

La directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugenia Doménech, ha afirmat aquest dilluns que l'episodi de neu ja haurà passat aquest dimarts, si bé ha recomanat als conductors equipar el seu vehicle amb cadenes. "L'episodi de neu passarà aquesta nit. Ja està molt de baixada, per la qual cosa demà ja haurà passat", ha dit Doménech.

No obstant això, ha recomanat extremar la precaució, doncs, encara que l'episodi de neu ja haurà passat aquest dimarts, continuarà l'acumulació de gel, especialment a les zones on la nevada ha estat més forta.

Aquest matí farà sol amb algunes boires. Al llarg del dia no hi haurà precipitacions a cap punt del país. A partir de dimecres, els termòmetres començaran a pujar i tindrem uns dies de bonança.