Vic

Vic plantarà uns 300 arbres nous al llarg d'aquest any

La ciutat compta amb 21.600 arbres inventariats

per Redacció, 13 de febrer de 2018 a les 17:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Operaris de serveis i manteniment plantant un arbre. Foto: Aj. de Vic


L'Ajuntament de Vic va iniciar la setmana passada els treballs de plantació de 272 arbres en carrers, parcs i places de la ciutat que s’allargaran fins a mitjans de març. D’aquesta manera, s’amplia les zones arbrades de la ciutat i se substitueixen aquells que, per motius diversos com la mort, la malaltia o els accidents, han estat baixa en l’any anterior (com el desmai de la plaça del Mil·lenari que es va partir durant una tempesta).


D’altra banda, durant la planificació de la reposició d’arbres també s’aprofita per canviar algunes espècies que generen problemàtiques específiques. S’han substituït tipus d’arbres en 67 punts per uns que siguin més adaptats a la ciutat. Els treballs de plantació són portats a terme per VicVerd, l’empresa responsable del manteniment dels espais i arbrat de la ciutat. Una tasca que es repeteix cada any amb un pressupost aproximat de compra d’arbrat, sense incloure els treballs de plantació, d’entre 10.000 i 15.000 euros. Enguany s’hi ha destinat una quantitat de 15.115,80 euros.

Esporga de 3.000 arbres

Precisament, VicVerd és el responsable de realitzar els treballs d’esporga des del novembre passat actuant en uns 3.000 arbres de la ciutat. La planificació de l’esporga es fa en funció de les necessitats de cada espai, carrer i arbre. Per això, n’hi ha que cal esporgar-los cada any i d’altres cada cinc. Com s’explica des de l’àrea de Serveis i Manteniment, normalment, en la majoria de carrers l’esporga es fa cada tres anys. 

L’objectiu de l’esporga en arbres de ciutat és que no generin molèsties, que tinguin capacitat de reduir temperatura, reduir els efectes contaminants o millorar la qualitat de l’aire, entre altres. Des de fa més de 20 anys, els criteris d’esporga emprats a Vic són els mateixos que s’apliquen a les principals ciutats de Catalunya i Europa. Vic compta amb 21.600 arbres inventariats, dels quals 11.200 unitats s’ubiquen en carrers i places; la resta, en espais oberts al públic.

 

Arbres a l'entorn urbà de Vic Foto: Ajuntament de Vic

 

Participació