Ariadna Castañeda guanya el premi Vicenç Fisas i Comella de la Fundació La Farga

El premi valorat en 1.000 euros es doblarà de cara el curs vinent

Grau, Castañeda, Guixà i Crusellas, durant l'entrega del premi
Grau, Castañeda, Guixà i Crusellas, durant l'entrega del premi | Fundació La Farga
Redacció
13 de febrer del 2018

La Fundació La Farga ha concedit el premi Vicenç Fisas i Comella a Ariadna Castañeda, estudiant de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). El treball guardonat es titula "Edició genòmica en precursors neurals per a la generació de models cel·lulars de la síndrome de Rett". Tal com molt bé explica en el seu treball, la Síndrome de Rett consisteix en un trastorn neurològic progressiu postnatal que es manifesta en les nenes durant els inicis de la infància.

Durant l'entrega, el president de la Fundació La Farga, Oriol Guixà, va anunciar que per tal de potenciar aquest premi, el curs vinent es doblarà l'import i passarà a ser de 2.000 euros. Al guardó hi poden optar tots els estudiants que han obtingut un excel·lent en el seu treball de final de Grau, sigui quina sigui la disciplina que estudiïn. Un dels requisits per guanyar-lo és que el treball reflecteixi els tres valors que promou la Fundació La Farga: coneixement aplicat al desenvolupament social, creativitat com a base per a la innovació i el progrés i consciència per la cura i la sostenibilitat de l'entorn.

Per la seva banda, Castañeda va agrair a la Fundació La Farga el premi que se li ha concedit i ha fet especial menció a la seva tutora Ester Goutan, a qui ha donat gràcies per aconsellar-la i donar-li suport en tot moment. L'acte també va comptar amb la presència del degà de la Facultat de Ciències i Tecnologia, Sergi Grau, i la secretària general de la UVic-UCC,M. Àngels Crusellas, qui va apuntar que "aquest premi és una mostra efectiva de la implicació de l'empresa en el desenvolupament de la societat del coneixement i és un model que volem que tingui moltes rèpliques".