La C-17 i la C-25 recuperen la normalitat tot i que encara cal circular amb precaució

A hores d'ara, continuen dues carreteres tallades a causa del gel i la neu, i hi ha problemes a una quinzena de carreteres, principalment al Pirineu i la Catalunya Central

Un cotxe accidentat a Sant Julià de Vilatorta, a la C-25
Un cotxe accidentat a Sant Julià de Vilatorta, a la C-25 | Twitter @emergenciescat
Redacció
13 de febrer del 2018
Actualitzat a les 8:22h
El Servei Català de Trànsit (SCT) ha demanat que se circuli amb precaució per la xarxa viària catalana, a causa de la presència de moltes plaques de gel a causa de la nevada caiguda ahir a la tarda-vespre. Durant la nit s'han netejat les carreteres i s'ha tirat sal. A hores d'ara, s'està recuperant la circulació a la majoria de vies (podeu comprovar aquí l'estat de les carreteres, en directe). 

La zona més afectada, a part del Pirineu, és la Catalunya Central. En aquests moments, encara hi ha dues vies secundàries tallades (la BV-4024 de Bagà a Coll de Pali i la BP1221 a Llacuna), i a tres cal l'ús obligatori de cadenes (la BV-4031 de Castellar de N'Hug a Toses, la BV-5301 al Montseny i a la GI-V5201 a Viladrau).

L'Eix Transversal (C-25) a l'alçada d'Espinelves, i la C-17 a la zona de la plana de Vic, van recuperant la normalitat i ja es pot circular sense cadenes, tot i que cal anar amb precaució a causa del gel (restriccions als camions a la C-17). En aquestes dues vies, hi van haver cues quilomètriques i alguns usuaris han hagut de fer nit en alguna àrea de servei a l'espera que es normalitzi la situació. Passades les 22.00 hores, el SCT també va informar que a causa de l'episodi de neu es va activar el protocol d'aixecament de barreres a la C-16.