El Vicòmic triplica les activitats i estrena un espai creatiu

El festival sobre el còmic i altres ciències de la ficció torna a Vic aquest cap de setmana

Durant la presentació de la segona edició del Vicòmic.
Durant la presentació de la segona edició del Vicòmic. | Carles Fiter
12 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:38h

Benjamí Dòniga, Josep Quintana, Pere Vilaró i Alfons Mengod. Foto: Carles Fiter


La segona edició del Vicòmic, el festival sobre el còmic i les altres ciències de la ficció, torna a Vic amb més el triple d'activitats. El recinte firal del Sucre acull per segon any la fira durant aquest cap de setmana, 17 i 18 de febrer.

Tal com explicava el seu director, Josep Quintana, en la roda de premsa, hi ha un augment significatiu en els expositors, les exposicions i tallers relacionats amb el món del còmic. Quintana destacava les quatre exposicions que es podran veure: "Vinyetes: història del còmic en català"; "Capablanca", obra de Joan Mundet; "Darrere les empremtes dels nostres herois", de turisme pel cinema i les sèries de televisió; i "Serrallonga: dibuixant la llegenda", una recopilació visual del bandoler dibuixat al llarg de la història.

En aquest sentit, Quintana remarcava que de cara la propera edició, provaran d'obrir abans per les escoles perquè "també és una manera d'estendre la cultura". El director del festival va destacar la dificultat de posar en marxa una fira d'aquestes característiques, però tot i això, es va mostrar satisfet per l'alta demanda d'espais, "més de la que podem oferir".

Una zona creativa, pels autors i artesans

Entre les novetats, destaca la zona creativa, on s'hi reuniran autors i artesans, per mostrar el seu producte en un únic espai. Així ho explicava el responsable de màrqueting del festival, Pere Vilaró, remarcant que serà un espai on "els autors més petits podran mostrar el seu producte o art". Precisament, a la zona creativa hi signaran exemplars durant aquest cap de setmana Javi Rey, Esteve Polls, Oriol Estrada, Olga Resina i Joan Mundet, entre molts altres. N'hi ha una trentena. De fet la fira té com a objectiu donar a conèixer autors novells i desconeguts.

Vilaró destacava la "fantàstica acollida que va tenir la primera edició" i per això, enguany "volem més i millor que l'any anterior". En aquest sentit, va dir que en total hi haurà una quarantena d'expositors (autors i empreses) que oferiran els seus productes i donaran a conèixer la seva obra. A més, també hi haurà tornejos de videojocs, sessions de maquillatge, jocs amb Laser Tag, xerrades i també el tro de ferro de Joc de Trons, entre altres. El festival obrirà a les 10 del matí fins a dos quarts de 9 del vespre.

L'any passat es va rebre unes 3.000 persones entre els dos dies. L'organització es proposa duplicar aquesta xifra en comparació a la primera edició. En aquest sentit, per potenciar les visites, s'han repartit flyers de descompte 2x1, hi ha un descompte pels usuaris de la xarxa de Biblioteques de Catalunya o del Carnet Jove, i els súpers tenen l'entrada gratuïta.
 

La fira a la primera edició. Foto: Carles Fiter

Arxivat a