Toni Coromina presenta «La Rita i en Kubala» aquest dijous a la Muntanya de Llibres

Aquest és el primer conte infantil de l’autor vigatà que té il·lustracions d'Isa Basset

Redacció
12 de febrer del 2018
Actualitzat el 15 de febrer a les 11:18h

La coberta del llibre


El periodista i escriptor Toni Coromina presenta el seu primer conte infantil La Rita i en Kubala (Témenos Edicions) aquest dijous a la Muntanya de Llibres de Vic. La presentació és a les 7 del vespre i comptarà amb la presència de M. Carme Bernal i Jacint Torrents (professors de la UVic), Isa Basset i Toni Coromina.

El conte narra la història de la Rita, una nena que viu en un poblet de les muntanyes del Pirineu i emprèn un viatge ple d'aventures en companyia d'en Kubala, un lloro verd, a la recerca del seu príncep blau. El seu periple la porta a conèixer països exòtics d'arreu del món, personatges estrafolaris i cultures molt diferents de la nostra. Adreçat a infants d'entre 8 i 12 anys, el llibre està inspirat en La Volta al món en 80 dies, de Verne, en una adaptació lliure, amb alguns tocs de l'esperit de Tintín.  

L'encarregada de les il·lustracions és Isa Basset per acompanyar als lectors a descobrir mons tan fantàstics com reals. Hi ha 12 d'aquarel·les que van més enllà de les lletres encadenades. Precisament, a l’espai Canigó de Muntanya de Llibres es podran veure, del 15 de febrer fins al 10 de març, les aquarel·les originals del llibre. Aquesta exposició estarà oberta a les escoles.
 

Una de les il·lustracions del conte