«El racisme embruta», el videoclip del Vicjove contra els rumors racistes i xenòfobs

Es farà arribarà aquest rap als centres, entitats i altres col·lectius que treballen amb grups de joves

Alguns joves de Vic cantant el rap
Alguns joves de Vic cantant el rap | YouTube
Redacció
12 de febrer del 2018

Videoclip per sensibilitzar la població contra els rumors racistes i xenòfobs. Sota el títol, "El racisme embruta", l'Ajuntament de Vic ha poat en marxa aquest clip que es recull al Pla Local de Joventut 2017-2020 com una proposta juvenil. El vídeo és fruit de cinc sessions de treball que s'han portat a terme al Vicjove amb AEiG Collformic i MIJAC Sanferm.

Durant aquestes sessions es va aprofundir sobre la situació del racisme en l'actualitat i el nostre entorn. A partir d'aquí es van compondre els versos de rap i es va dissenyar el videoclip amb Pau Llonch i Patxi Vazili, membres del col·lectiu Versembrant, i Àngel Amargant en la producció i realització del videoclip.

Des de Vicjove destaquen la motivació del jovent que hi ha participat i que ha acabat convertint el que inicialment estava pensat com a un taller de rap en una cançó gravada a estudi i un vídeo making-of en un videoclip. El material vol ser una eina de sensibilització per una ciutat oberta sense comportaments racistes ni xenòfobs i és per això que es farà arribar als centres educatius, entitats i altres col·lectius que treballen amb grups de joves.