Guia pràctica del Carnaval de Torelló

Consulta totes les novetats del Carnaval de Terra endins d'aquest dissabte

Carnaval de Terra Endins, del 2017
Carnaval de Terra Endins, del 2017 | Adrià Costa
Redacció
09 de febrer del 2018
El Carnaval de Terra Endins de Torelló ja ha arribat. Enguany se celebra la 40a edició que inclou algunes novetats al programa. Us en fem cinc cèntims de la festa d'aquest dissabte:

- La tercera reina Carnestoltes

Una altra de les grans novetats és el relleu del rei carnestoltes, que en aquesta ocasió és una dona i estrena vestit. Concepció Farré és la tercera dona de la història del Carnaval.

- Exposició i himne

Per celebrar la 40a edició, s'ha creat un himne (de Xevi Capdevila) i també hi ha una exposició a l'Escola d'Arts Plàstiques de Torelló per escollir la millor disfressa. La mostra estarà oberta fins al 2 de març.

- Espai exclusiu per als carrossaires
Enguany els carrossaires tenen un espai esclusiu al camp el Montserratí, abans de començar la rua, perquè es puguin vestir, maguillar i fer pinya abans que comenci la festa.

- El jurat, en una carrossa; i la rua torna a passar pel carrer Sant Miquel

La carrossa del jurat -de la colla Els Independents d'Última Hora- és l'encarregada d'encetar la rua del Carnaval i portar tots els membres fins a la nova ubicació: al carrer Sant Miquel. El jurat està format per Òscar Araujo (compositor de bandes sonores per pel·lícules i videojocs), Laura Fa (col·laboradora de programes del cor com Aruscity i Salvame), Santi Traïd (escenògraf de TV3), Quim Sala (rei del Carnaval de Terra Endins duran 19 anys seguits) Àurea Martí (maquilladora de TV3), Rafel Vives (exmembre de la Fura del Baus i presentador del programa Ja t'ho faràs de TV3) i Oriol Barrasa (guanyador del jurat popular d'El 9Nou).
 

La reina del Carnaval d'enguany. Foto: Carnaval de Terra Endins


Pel que fa al recorregut, enguany també varia lleugerament. La ruta del Carnaval passa per la plaça de la Sardana, carrer Canigó, avinguda de la Generalitat, carrer del Pont, placeta d'en Pujol, carrer Sant Miquel, carrer Estudis, carrer Anselm Clavé, carrer Diputació, carrer Cònsol i plaça Joanot Martorell. Es pot passar per Can Jaumira, les obres han acabat a temps.

- Quatre mil braçalets per aigua

Una de les altres novetats és la lluita contra l'abús d'alcohol i fomentar el consum d'aigua a la festa. Així que enguany s'ha posat en marxa una prova pilot per fomentar l'aigua durant la festa. La iniciativa consisteix a repartir entre carrossaires i alumnes de Batxillerat i FP de la zona unes polseres que els donen accés gratuït a una ampolla d'aigua. En total es repartiran uns quatre mil braçalets.

- Festival Terra Endins: 3 espais musicals

El ball final del Carnaval passa a dir-se Terra Endins Festival, amb tres espais musicals diferenciats. Un dels tres ambients de la nit de la disbauxa és la Carpa ACTE, on es fa el lliurament dels premis de la rua i hi actua la banda de versions Dalton Bang i PD Ratlles Dj's.

El segon espai, és el Pavelló amb Marsal Ventura, Ruben Rider, Mon DJ i Aitor Romero DJ. El tercer espai és la carpa electrònica amb Vidaloca, Elio Kendza, Kostha i Cedric Petit Fomez.

- Com tornar?

Si no es té el tiquet per tornar amb el BusNit, hi ha un altre possibilitat: tornar amb tren a primera hora de matí. Pots consultar les dues noves combinacions que s'han adaptat expressament per l'ocasió en aquest enllaç.

- Ordre de les carrosses

El jurat encapçala les 19 carrosses del Carnaval de Torelló. D'aquesta vintena, 4 carrosses són de la categoria B i la resta (15) de la categoria A. Entre totes concentren més de 3.000 persones. Aquest és l'ordre:
Arxivat a