Sant Vicenç de Torelló rep una vintena de vídeos que recullen la història del municipi

Les imatges estan gravades per Rossend Ferrer i Codolosa entre el 1988 i el 2000

per Redacció, 10 de febrer de 2018 a les 14:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Durant la donació dels vídeos. Foto: Diputació de Barcelona


L'Arxiu Municipal de Sant Vicenç de Torelló ha rebut la donació de 18 vídeos gravats per Rossend Ferrer i Codolosa entre els anys 1988 i 2000. Els vídeos recullen imatges de festes i activitats del poble de Sant Vicenç de Torelló així com de festes familiars. L'alcalde, Èric Sivina, s'ha mostrat immensament agraït per la donació d'un "trosset d'història que ens ajudarà a mantenir viu el nostre patrimoni cultural".
En total hi ha unes 60 hores de gravació repartides en 327 seqüències que documenten la vida del municipi en aquests períodes. D'aquestes, 227 seqüències es posaran a disposició pública, mentre que les 100 restants es podran consultar més endavant per voluntat de la família del donant.


L'Arxiu Municipal de Sant Vicenç de Torelló forma part de la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona. L'any 1998 es va portar a terme l'organització de l'arxiu gràcies al conveni signat amb l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. Des de l'any 2007 Sant Vicenç de Torelló forma part del Programa de manteniment dels arxius municipals. És en aquesta data quan es va posar en funcionament el Servei d'Arxiu Municipal.

 

Participació