Le Porc Gourmet acomiada una vintena de treballadors que no han canviat de cooperativa

L'escorxador de Santa Eugènia de Berga pressiona als seus empleats perquè estiguin a una cooperativa gallega, que no està subjecte a la Llei de cooperatives catalanes

Els treballadors que es van quedar a fora de l'escorxador.
Els treballadors que es van quedar a fora de l'escorxador. | Twitter @CarniesEnLluita
Redacció
02 de febrer del 2018
Més d'una vintena de treballadors es van quedar a fora de Le Porc Gourmett aquest dijous en el torn de les 4 de la matinada. Tots ells, empleats de la cooperativa Taic, no van poder entrar a treballar a l'escorxador de Santa Eugènia de Berga. Des de la plataforma de Càrnies en Lluita denunciaven el "terror empresarial i menyspreu total a la llei catalana" i que els treballadors no havien rebut cap avís previ.

L'escorxador de Santa Eugènia té un miler de treballadors, que provenen per les empreses subcontractades Clavial i Taic, amb seu a Vic i Terrassa, respectivament. Tots dues cooperatives estan aposant per complir la nova Llei de cooperatives catalanes, i això suposa uns canvis en les condicions laborals, que Le Porc Gourmet no accepta. En aquest sentit, des de l'escorxador se'ls ha ofert canviar a la cooperativa gallega Auga. El fet que sigui fora del territori català implica que no està subjecte a la llei catalana.