02
de febrer
del
2018
Més d'una vintena de treballadors es van quedar a fora de Le Porc Gourmett aquest dijous en el torn de les 4 de la matinada. Tots ells, empleats de la cooperativa Taic, no van poder entrar a treballar a l'escorxador de Santa Eugènia de Berga. Des de la plataforma de Càrnies en Lluita denunciaven el "terror empresarial i menyspreu total a la llei catalana" i que els treballadors no havien rebut cap avís previ.
L'escorxador de Santa Eugènia té un miler de treballadors, que provenen per les empreses subcontractades Clavial i Taic, amb seu a Vic i Terrassa, respectivament. Tots dues cooperatives estan aposant per complir la nova Llei de cooperatives catalanes, i això suposa uns canvis en les condicions laborals, que Le Porc Gourmet no accepta. En aquest sentit, des de l'escorxador se'ls ha ofert canviar a la cooperativa gallega Auga. El fet que sigui fora del territori català implica que no està subjecte a la llei catalana.
L'escorxador de Santa Eugènia té un miler de treballadors, que provenen per les empreses subcontractades Clavial i Taic, amb seu a Vic i Terrassa, respectivament. Tots dues cooperatives estan aposant per complir la nova Llei de cooperatives catalanes, i això suposa uns canvis en les condicions laborals, que Le Porc Gourmet no accepta. En aquest sentit, des de l'escorxador se'ls ha ofert canviar a la cooperativa gallega Auga. El fet que sigui fora del territori català implica que no està subjecte a la llei catalana.
Sense cap avís previ de la suposada cooperativa el Grupo Jorge impedeix l'entrada de treballadors a les 4 de la matinada, dient-los que s'ha acabat el contracte.
— Càrnies en lluita (@CarniesEnLluita) 1 de febrero de 2018
Terror empresarial i menyspreu total a la llei catalana.
No passaran! pic.twitter.com/sdRZ467TuK
Treballadors fent cua a la porta. El cinisme i l'abús es total i absolut
— Càrnies en lluita (@CarniesEnLluita) 1 de febrero de 2018
Juguen amb el pa dels nostres fills.#Nopassaranpic.twitter.com/80lXwD0nK6