La Diputació lliura el catàleg de camins municipals i un projecte d'itinerari de vianants a Rupit i Pruit

Hi ha 33 vies amb una longitud de 93,11 quilòmetres

Albert Marcé i Jordi Fàbrega.
Albert Marcé i Jordi Fàbrega. | Diputació de Barcelona
Redacció
31 de gener del 2018

Albert Marcé i Jordi Fàbrega. Foto: Diputació de Barcelona


La Diputació de Barcelona ha realitzat el Catàleg de camins municipals de Rupit i Pruit i el projecte d’itinerari de vianants a la carretera BV-5208 entre el pont dels Tres Ulls i el nucli urbà de Rupit. Ambdós documents han estat lliurats aquest dimarts pel diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, a l’alcalde, Albert Marcé.

El catàleg de camins municipals és un document que analitza els trets fonamentals del conjunt de vies municipals existents en el terme municipal. En aquest municipi s'han inventariat 33 camins que sumen un total de 93,11 km, escollits d'acord amb les indicacions dels tècnics encarregats de la redacció i representants de l'ajuntament.

De cada camí s'ha confeccionat una fitxa resum amb les dades identificatives (codi, nom, extrem i topònim i situació), les dades generals (estat, longitud, amplada i tipologia), la descripció (fotografies i perfil longitudinal) i l’inventari d’elements (amplades i tipus de ferm). Molts dels camins es troben en un estat general de conservació acceptable.

D’altra banda, el projecte de l’itinerari de vianants a la carretera BV-5208 entre el pont dels Tres Ulls i el nucli urbà de Rupit (fase I) pretén incentivar la mobilitat, tant obligada com d’oci i lleure, a peu entre els dos punts i també facilitar l’accés entre el camí del Soler i el mirador de Rupit. Es tracta de crear un itinerari segregat de la via principal que garanteixi la seguretat dels usuaris del carril i, a la vegada, sigui atractiu.