Danone premia una granja de Gurb

Murucuc S.L rep el premi de Qualitat i Seguretat Alimentària | Es tracta d'un reconeixement que fa anualment la companyia de lactis.

Ignasi Rovira de Murucuc SL
Ignasi Rovira de Murucuc SL
Redacció
26 de gener del 2018
Actualitzat a les 17:29h
Danone ha guardonat la granja de Gurb Murucuc S.L amb el premi de Qualitat i Seguretat Alimentària. La coneguda marca de làctics va entregar els guardons en el marc de la 7a edició de les seves Trobades Ramaderes, premiant la bona feina dels 300 ramaders de tot el territori espanyol amb qui col·laboren.

Els guardons, que se centren en la figura del productor lacti i la importància de la seva feina per garantir una matèria primera de màxima qualitat, van ser entregats a Ignasi Rovira, de Murucuc. Juntament amb la granja de Gurb, també va rebre el premi Jaume Claveguera que festiona l'explotació Agropecuaria Claveguera C.B, de l'Empordà. Aquestes són les empreses catalanes premiades.

Una granja amb 800 vaques

La granja de Gurb compta actualment amb més de 800 vaques. Les auditories realitzades han valorat els excel·lents nivells de qualitat i eficiència assolits gràcies a les notables condicions de benestar animal; i els alts nivells d'higiene i l'estructura dels patis on s'allotgen els animals.

Aquestes instal·lacions disposen d'equipaments avançats per combatre l'estrès per calor que inclouen ventiladors amb velocitat variable i un sistema de refrigeració amb aigua als sostres, contribuint d'aquesta manera que l'ambient dels patis sigui fresc i còmode per a les vaques durant els mesos de calor.

Actualment el seu propietari està estudiant alternatives per millorar l'aprofitament de l'aigua, reduir el consum energètic i trobar fonts d'energia alternatives a l'elèctrica amb l'objectiu d'assolir una granja encara més competitiva i sostenible.
 

Els responsable de l'explotació a Gurb.