Vic acull la nova exposició de Parelles Artístiques

En marxa la mostra de la 12a edició que reuneix una quinzena d'obres

Redacció
23 de gener del 2018
Actualitzat el 26 de gener a les 10:08h
Participants al projecte de Parelles artístiques
Participants al projecte de Parelles artístiques | Osonament
La dotzena edició de Parelles artístiques ja està en marxa. Aquest divendres passat es va inaugurar la mostra a sala d'art de la Fundació Antiga Caixa Manlleu de Vic amb unes 150 persones. Enguany han participat al projecte 6 comarques catalanes i un total de 120 artistes, que han creat 62 obres. A Vic, però només s'hi exposen la quinzena impulsades per Osonament, entitat organitzadora del projecte amb el suport de BBVA CX i Fundació Antiga Caixa Manlleu. Cada territori organitza les seves exposicions individuals.

Les parelles artístiques estan formades una persona vinculada als serveis de salut mental i un artista professional. L'exposició és la presentació pública de les obres artístiques i la culminació del treball realitzat. La mostra que es podrà visitar fins l'11 de febrer.

Neus Vila, terapeuta ocupacional d'Osonament, remarca que tot i l'èxit de la iniciativa any rere any amb comarques d'arreu de Catalunya, "no tenim l'objectiu de créixer". Per això, tot i que hi ha artistes que repeteixen, molts d'altres cedeixen el seu lloc als que s'estrenen. "Tothom ho entén perfectament", diu Vila.

També amb Stop Motion

Enguany com a novetat, Vila apunta que un grup de les parelles artistes han fet una obra amb stop motion anomenada Just phantoom. Ha estat realitzada per Sergi Oliva, Víctor P, Ramon i Ruth Tubau amb música de Víctor P i Adrià Ballús. D'altra banda, també s'ha editat un vídeo amb les entrevistes a les parelles artístiques sobre la seva col·laboració en el projecte.

Tot i que a la sala de Vic hi ha exposades les 15 obres fetes des d'Osona, tots els treballs es trobaran a Manresa el proper mes de març, ja que enguany ostenta la capitalitat de la Cultura Catalana. Les obres d'Osona ja es poden adquirir per 200 euros contactant amb Osonament a través de la web www.parellesartistiques.cat.
 

Recull de galeries de fotos de les Parelles Artístiques

Els participants osonencs a la 12a edició. Foto: Osonament