La festa del Tonis es trasllada aquest cap de setmana a Centelles, Manlleu, Roda de Ter i les Masies de Roda

És el cap de setmana que coincideixen més passants a la comarca

Redacció
19 de gener del 2018
Passant del Tonis de Manlleu
Passant del Tonis de Manlleu | Adrià Costa
 
Cap de setmana de Tonis a Osona. Aquest dissabte, 20 de gener, és el torn de Centelles. L'acte comença a les 9 del matí, amb una missa i el tradicional esmorzar, que dona pas al passant pels carrers del poble. A les 12 del migdia es beneeixen els animals a la plaça Major. La festa es tancarà al pavelló vell, a les 2 del migdia, amb una arrossada popular, ball i activitats infantils.

A la nit de dissabte, Roda de Ter i les Masies de Roda encetaran els actes amb el passant nocturn (a les 7 surten de la plaça Verdaguer de Roda) i amb el sopar de traginers. L'endemà diumenge, hi ha l'acte central amb el passant de cavalleries i grallers, que arrencarà a les 11 del matí del barri de Fontanelles.

Diumenge també és el torn de Manlleu. Tot i que el municipi ja ha celebrat durant tota la setmana activitats relacionades amb els Tonis, aquest diumenge és el dia central. La jornada començarà a les 8 del matí amb l'esmorzar dels traginers. Tot seguit, després de la missa solemne, es beneiran els animals amb el passant de les cavalleries, que aniran acompanyades de l'orquestra Riverter i els grallers i bastoners de Taradell.
 

Recull de galeries de fotos de la festa dels tonis de Manlleu

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis de Centelles

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis de Roda de Ter i les Masies de Roda

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis a Osona