​Calldetenes aprova un pressupost marcat per les obres del pavelló i l'endeutament

Una cinquena part de la inversió es destina a les amortitzacions i interessos de préstecs

Redacció
19 de gener del 2018

Durant el ple de dilluns Foto: Aj. de Calldetenes


Calldetenes va aprovar aquest dilluns el pressupost per al 2018. Tal com explica el consistori, l'alcalde Marc Verdaguer va destacar que "són uns pressupostos equilibrats i realistes, condicionats per la situació de la que ve l'Ajuntament". En aquest sentit, el regidor d'Hisenda, Benet Illa, va remarcar que estan "emmarcat en un pla per reduir i sanejar el fort endeutament de l'Ajuntament en els propers anys".

El pressupost per aquest any és de 3.325.048 euros dels quals, 618.473 aniran destinats a amortitzacions i interessos de préstecs. Aquesta xifra representa una cinquena part dels pressupostos.

El grup a l'oposició, Esquerra, va valorar positivament la reducció del deute i l'esforç del consistori per intentar sortir d'aquesta situació que arrossega el municipi des de fa temps. Tot i això, aquest grup i el regidor d'Urbanisme, Abel Blancafort (PDECat), van abstenir-se pel pavelló. Des d'Esquerra es va atribuir a la gestió de l'equipament, mentre que l'edil va justificar-ho per la poca inversió que no permetrà acabar l'equipament.

Les obres del pavelló del Calldetenes van començar el 2006 i es van aturar per falta de finançament en diferents moments. Verdaguer apuntava que el consistori ha d'invertir en l'equipament per no incórrer en penalitzacions i que estava previst que de cara el 2019-2020, la inversió pugui ser superior per la millora de la situació d'endeutament.

En el pressupost no hi figura les obres previstes al carrer gran. Des d'Urbanisme es va justificar perquè la Diputació tot just acaba de treure les bases del concurs per adjudicar-les i no està previst que es resolgui en aquest exercici.