El Bisbe Oliba enceta les visites guiades dels diumenges a Vic d’aquest 2018

Unes 750 persones van participar en aquestes activitats durant l’any passat, que s’ofereixen des de l’Oficina de Turisme de la ciutat i que canvien de temàtica cada mes

Durant una de les visites guiades a Vic
Durant una de les visites guiades a Vic | Aj. de Vic
Redacció
15 de gener del 2018
El Bisbe Oliba, la Guerra Civil a Vic i els tresors de l’Arxiu Municipal de Vic són els protagonistes de les visites guiades dels diumenges a la ciutat de Vic d’aquest primer trimestre del 2018. Les activitats, organitzades per l’Oficina de Turisme de Vic, es porten a terme entre octubre i maig, i cada mes canvien de tipologia amb la finalitat de descobrir la ciutat des de diferents angles.

Aquest mes de gener, la visita programada dels diumenges està centrada en la figura del Bisbe Oliba, ja que enguany es compleixen 1.000 anys des de l’inici del seu episcopat a la ciutat. El mes de febrer, la referència històrica serà molt més propera i el fil conductor serà la Guerra Civil (1936-1939). Aquesta nova visita, que es presentarà al Temple Romà aquest divendres 19 de gener, es realitza en col·laboració amb l’empresa Cooltur, especialitzada en rutes turístiques.

Finalment, el trimestre es tancarà amb una visita guiada pels tresors de l’arxiu històric municipal de la ciutat de Vic, i en què tindrà un paper destacat la col·lecció de papallones del Dr. Josep Junyent, així com els documents de la taula de canvi i els acords municipals, que es recopilen des de l’any 1424. Les visites guiades temàtiques tenen lloc els diumenges a les 12 del migdia, i tenen una durada aproximada d’una hora i mitja. Són gratuïtes pels menors de 12 anys i els adults paguen 4 euros.

750 participants durant el 2017

L’any passat, un total de 751 persones van participar en les visites guiades dels diumenges a la ciutat, assolint pràcticament la xifra rècord de visitants registrada l’any passat, amb 796 visitants. La regidora de Turisme de la ciutat de Vic, M. Carme Bover, posa en valor aquesta dada, que demostra la consolidació i la bona acollida d’aquesta activitat.
 
Arxivat a