Sant Tomàs treu un conte infantil il·lustrat pels usuaris de l'entitat

El llibre "La meva història" és un projecte del nou estudi d'art i disseny de l'associació

Durant la presentació del conte «La meva història» a l'Abacus
Durant la presentació del conte «La meva història» a l'Abacus | Carles Fiter
05 de gener del 2018
Sant Tomàs va presentar aquest desembre el conte infantil il·lustrat pels mateixos usuaris: "La meva història". Es tracta d'un llibre creat amb motiu del 50è aniversari de l'entitat i sota la marca d'Autèntic.cat, el nou estudi d'art i disseny de l'associació.

El conte narra la història de l'entitat des de la visió d'un infant amb discapacitat intel·lectual. Tal com explicaven les educadores i impulsores del projecte, Anna Freixas i Helena Novellas, la història es basa en les il·lustracions dels usuaris, elles només hi han intervingut al final. Es tracta d'un llibre autoeditat per Sant Tomàs amb l'assessorament de l'editorial L'Àlber.
 

Usuaris ensenyant com han fet les il·lustracions del conte. Foto: Carles Fiter


Aquest conte és un dels primers projectes del nou estudi d'art i disseny Autèntic.cat. Tal com explica Freixas, Sant Tomàs compta "amb una plantilla d'artistes espectaculars i era una llàstima que caiguessin a l'oblit". Per això, van decidir tirar endavant aquest estudi aprofitant el seu talent. Novellas, per la seva banda, apunta que, tot i ser un primer projecte, n'hi haurà més: "sempre anem rumiant coses".

El conte, que té un cost de 18 euros i la recaptació va destinada íntegrament a l'entitat, es pot adquirir a la llibreria Abacus, al Cafè de les Lletres i al Petit Tresor de Vic, a Can Manolito de Roda de Ter, al Punt Font de Sant Pere de Torelló i en diferents serveis de l'entitat.