Les notícies més llegides el 2017 a Osona.com

La discussió amb Josep Anglada durant el minut de silenci a Vic, la mossegada d'una serp a un client d'un bar i el tràgic accident de la Miranda on van morir tres joves, encapçalen el rànquing

Moments de l'incident a la plaça Major de Vic
Moments de l'incident a la plaça Major de Vic | Osona.com
Redacció
31 de desembre del 2018
La notícia més llegida del 2017 d'Osona.com ha estat els incidents amb Josep Anglada durant el minut de silenci a Vic per condemnar l'atemptat terrorista a Barcelona i Cambrils. Moments abans de fer-lo, el regidor de Plataforma Vigatana amb dues persones més van mostrar uns cartells del seu partit (SOMI) on s'hi llegia "Fora jihadistes de Catalunya" i el símbol de prohibició de mesquites. Alguns dels regidors del consistori es van posar per davant d'Anglada per tapar el rètol i es van sentir alguns crits demanant que es retiressin aquests rètols. Dos regidors del consistori (Jaume Colomer i Arnau Martí) van arrabassar els cartells i va començar una baralla que va acabar amb denúncies creuades entre aquests. El cas segueix obert. "Sap molt greu que en moments d'unió i dol, alguns aprofitin per fer propaganda política", lamentava l'alcaldessa de Vic, Anna Erra.


La segona amb més visites és la mossegada d'una serp a un client d'un bar de Vic. La Guàrdia Urbana explicava que van rebre l'avís, van anar a recollir la serp i la van traslladar a la comissaria, a l'espera de donar-li el destí procedent. El rèptil anava perdut i va anar a parar en aquest bar. Tot va quedar en un ensurt, ja que el client que va rebre la mossegada no va necessitar atenció mèdica. Aquesta espècie de serp no és verinosa i normalment és inofensiva. Tot i així, poden arribar a mossegar fort si se les molesta.

El tercer lloc, l'ocupa el tràgic accident de cotxe de La Miranda on van morir tres joves de Manlleu i Torelló. Els nois van topar frontalment amb un altre vehicle al punt quilomètric 3 de la carretera BV-5224.

En quarta posició, apareix la denúncia d'un client del McDonald's de Vic que explicava a Osona.com que no el van voler atendre en català. A. Costa explicava que estava de pas a la capital d'Osona i es va parar a sopar amb un seu amic a l'establiment. El responsable va atendre'ls en castellà i van demanar-li al jove si parlava el català. Aquest va respondre que sí, però que li era més còmode parlar en castellà. "En plan de conya vaig dir-li que estava a Catalunya i ell em va contestar: 'Esto también es España'".

Al mig de la classificació, al número cinc, hi ha el tràgic accident d'un jove que va caure per un barranc a prop del Santuari de Cabrera (L'Esquirol). L'excursionista de 21 anys era veí de Vic.

La sisena posició l'ocupa la detenció a l'expresident del Club Patí Vic, Miquel Altimiras, per un presumpte delicte de blanqueig de capital i altres irregularitats econòmiques. Els Mossos d'Esquadra també van detenir l'exdirector tècnic del club, Manel Domènech, i el propietari de la gestoria Busquet de Manresa, Ferran Busquet. Se'ls acusa d'haver desviat 960.000 euros dels comptes del club esportiu sense acreditar la seva destinació, segons la policia catalana. El cas segueix obert.


El número 7 és de les notícies més màgiques de l'any: l'arribada de Ses Majestats a la plaça Major de Vic. En aquest cas, però, amb un espectacular "time lapse" gravat pel fotoperiodista d'Osona.com Josep M. Montaner. En pocs moments, més de 15.000 persones es concentren al centre de la capital d'Osona per rebre els Reis d'Orient.

El vuitè lloc l'ocupa el traductor que va jugar una mala passada al Carrefour de Vic. El cartell de la cadena de supermercats va traduir "bebé" per "beu". La piulada de Mireia Genís va transcendir fins al mateix economista Xavier Sala-i-Martin i el supermercat que va prendre'n nota.