Miquel Arisa i Mila Martínez del PSC pleguen del Consell Comarcal

Els regidors socialistes presenten la seva dimissió després del trencament amb el seu grup a l'ens

En la mateixa sessió es va aprovar el pressupost
En la mateixa sessió es va aprovar el pressupost | CCOsona
Redacció
22 de desembre del 2017
Miquel Arisa i Mila Martínez es van acomiadar aquesta setmana de la seva etapa al Consell Comarcal d'Osona. Ho fan després que el PSC hagi estat expulsat de l'equip de govern pel suport al 155. Els consellers socialistes van decidir plegar "per coherència", ja que no podien fer d'oposició amb les persones que havia treballat fins ara.

D'altra banda, també hi va haver retrets per la decisió que van prendre els equips majoritaris al Consell Comarcal. Arisa portava més de 23 anys a l'ens, i va ser des de president i fins a conseller a l'oposició. Martínez en feia 10 i ha estat responsable de diferents àrees. Substituiran els dos consellers socialistes Francesc Rivera i Tomàs Girvent, regidors del PSC a Torelló i Balenyà. Antoni Poyato, de Manlleu, continua com a conseller al grup del PSC al Consell Comarcal.

El president Joan Roca i el vicepresident Joan Carles Rodríguez van tenir paraules d'agraïment pels consellers cessants, agraint la feina feta i deixant constància de la bona entesa personal en aquests anys de col·laboració. En aquest mateix ple es va aprovar el pressupost per al 2018 de 24 milions d’euros, un 9,5% més que el de l’any passat.

La composició del Consell en aquest mandat és CiU, 13; ERC, 12; PSC, 3; Independents, 3; i CUP, 2. Els quatre principals càrrecs els ocupa PDECat i ERC, i al principi de legislatura es va decidir incloure el PSC i Independents a través de la figura dels consellers de Presidència, D'aquesta manera, Miquel Arisa (PSC), alcalde de Centelles, i Pere Medina (Indep), regidor del Brull, podien assistir a les reunions setmanals de la Comissió de govern del Consell. La CUP no forma part de l'acord.