​Endesa millora el servei a Centelles i Sant Martí de Centelles

La companyia renova un tram de mig quilòmetre de cable entre Osona i el Vallès Oriental i instal·la una nova torre metàl·lica | L'actuació ha tingut un cost de 45.000 euros i afecta altres municipis

La nova torre a Sant Martí de Centelles
La nova torre a Sant Martí de Centelles | Endesa
Redacció
20 de desembre del 2017
La companyia d'electricitat Endesa ha finalitzat els treballs de remodelació i millora tecnològica d'un tram de dues línies elèctriques de mitjana tensió a cavall d'Osona i del Vallès Oriental. Els treballs, amb una inversió de 45.000 euros, tenen com a objectiu reforçar-ne la seguretat i d'incrementar la qualitat del servei a set municipis repartits entre aquestes dues comarques. A Osona, afecta Centelles i Sant Martí de Centelles.

De fet, l'actuació s'ha executat al terme municipal de Sant Martí i ha consistit en la instal·lació d'una nova torre metàl·lica en substitució de diferents suports antics, i la renovació de mig quilòmetre de cable en una línia bàsica de doble circuit de mitjana tensió a 25 kV que uneix les subestacions de Centelles i de Les Franqueses del Vallès.

Tal com explica la companyia en una nota, aquesta operació ha estat tècnicament molt complexa donada la seva ubicació, ja que al punt on s'han dut a terme els treballs conflueixen diverses infraestructures singulars com són la carretera C-17, la línia del tren Barcelona-Puigcerdà i el creuament del riu Congost. A més, no es podia interrompre en cap moment el trànsit ni dels vehicles ni dels trens. Donada la dificultat dels accessos ha estat necessari l'ús d'un helicòpter, ha calgut mobilitzar gran quantitat de recursos materials i humans i, sobretot, s'han dut a terme proteccions especials sobre la catenària del tren en horari nocturn i restringir el trànsit a la C-17 a un sol carril durant quatre dies per reduir la velocitat mentre duraven els treballs.
 

La nova torre a Sant Martí de Centelles Foto: Endesa

Arxivat a