Descens de les vendes de la rifa de Nadal pel context polític

El Cau del Drac de Vic atribueix la baixada a un "boicot" i ha notat una davallada de participacions d'empreses i entitats

Cau del Drac de Vic
Cau del Drac de Vic | ACN
Redacció
20 de desembre del 2017
Actualitzat a les 16:47h
Les administracions de loteria preveuen que la rifa de Nadal, que se sorteja aquest divendres, acabarà aquest any amb una davallada de les vendes, que atribueixen sobretot a la tensió política viscuda en els últims mesos. És el cas del Cau del Drac de Vic que xifra la caiguda entre un 25 i un 30%. De fet, el propietari de l'administració de loteria número 3 de Vic, Miquel Codina, parla obertament de boicot.

Els particulars han comprat "més o menys amb normalitat", però la davallada més forta s'ha notat en les empreses i sobretot en les entitats i les associacions, ha destacat. Colina ha identificat la intensa situació política que ha viscut Catalunya sobretot al voltant dels fets de l'1 d'octubre com l'agent causant d'un boicot que ha volgut anar en contra d'una rifa que s'identifica amb Espanya, que és qui en recapta tots els impostos.

"El boicot ens ha fet molt mal, moltes empreses que havien de venir a buscar números van decidir no venir, i aquells que ja els tenien amb antelació van notar una important davallada en les vendes", ha explicat Miquel Colina. Malgrat tot, "ara que les coses s'han calmat una mica amb el pas dels dies", algunes empreses s'han interessat per saber si encara podien aconseguir números perquè els treballadors els ho demanaven.

Miquel Colina ha destacat que els més mal parats han estat les entitats i associacions que van decidir no fer participacions, "per no buscar-se problemes". El propietari del Cau del Drac ha lamentat que hi ha entitats que li han fet arribar el seu penediment "perquè era un ingrés fix amb el que comptaven". Entre les entitats que van decidir fer participacions, "tot i les pressions perquè no en fessin", s'han donat reaccions de tot tipus. Des de pares i membres que "han retornat els talons de participacions dient que no en volien vendre", fins a d'altres que han preferit aportar la part del benefici per a l'entitat tot i no vendre ni un número.
Arxivat a