Josep Font vol vendre el 50% de Bon Preu al seu germà Joan

Els copropietaris han encarregat valoracions del grup de distribució

Redacció
18 de desembre del 2017
Actualitzat a les 10:15h
Josep Font ha demanat al seu germà Joan que li compri el 50% del capital de Bon Preu, el grup de distribució del qual tots dos en són els únics accionistes a parts iguals. Tal com informa La Vanguardia, la petició formal es va efectuar des d'abans de l'estiu.

Tots dos germans han encarregat valoracions del grup de distribució a dues firmes internacionals perquè la negociació s'inici de forma imminent. De fet, fixar un preu per la transacció és el més complicat. La Vanguardia apunta que el 50% de Bon Preu podria estar valorat, almenys, entre 600 i 700 milions d'euros. La disputa entre germans no és per la gestió ni l'estratègia. Josep Font no discuteix el lideratge del seu germà, però no està d'acord amb la política de retribució i el repartiment de dividends.

L'empresa, al marge, segueix el seu creixement

L'empresa remarca que està al marge d'aquesta disputa i no tindrà repercussió sobre les inversions i estratègia d'expansió. El grup compta amb 235 establiments: 130 Bonpreu, 10 Esclat, 43 EsclatOil, 9 minimercats i 10 centres de recollida en línia. Les disputes accionarials no han frenat el creixement.

Bon Preu és un dels grups més importants de distribució de Catalunya amb ventes previstes de 1.200 milions d'euros per aquest any i compta amb uns 6.000 treballadors. Amb seu a les Masies de Voltregà, els germans Font van obrir el seu primer Bon Preu a Vic el 1979. El 1988, van obrir el seu primer supermercat Esclat a Vilafranca del Penedès. Des de llavors, l'empresa no ha parat de créixer.